Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo remizirao sa Šahtarom u generalki uz dva gola Petkovića iz penala

U posljednjoj utakmici prije službenog početka sezone, Dinamo je na Maksimiru remizirao sa Šahtarom 2:2. Isti suparnici odigrali su i jučer utakmicu u kojoj su Modri slavili 1:0, ali tada su na terenu bili ipak neki igrači iz drugog plana. Ovo danas je bila svojevrsna generalna proba pa su se treneri odlučili poslati najjače snage na teren.

Sergej Jakirović odlučio je da njegova momčad ovaj dvoboj započne u idućem sastavu: Nevistić, Ristovski, Theophile, Mmaee, Pierre-Gabriel, Ademi, Mišić, Rog, Pjaca, Hoxha i Petković. Tako je ponovno Ronaël Pierre-Gabriel igrao na poziciji lijevog beka, dok je Marko Pjaca još jednom započeo utakmicu na desnom krilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo u 21. minuti kada je Šahtar zaprijetio udarcem Lassine Traoréa, ali spreman na to je bio Ivan Nevistić. Par minuta kasnije još jednom je Dinamov vratar dobro reagirao kada je zaustavio pokušaj Georgija Sudakova.

Tek u 27. minuti Dinamo je stvorio prvu priliku kada je Arbër Hoxha odlično prošao i pucao u Dmytra Riznyka, a na odbijenoj lopti se našao Petković čiji udarac je također obranio gostujući vratar. Do kraja prvog dijela još jednom se Nevistić istaknuo kada je odlično zaustavio jedan pokušaj s distance, a u 42. minuti je Bruno Petković oprobao svoj udarac iz slobodnog udarca kojeg je obranio Riznyk.

Nakon što je prvi dio završio bez golova, u onom drugom vidjeli smo pravu rapsodiju istih. U 54. minuti Šahtar je poveo krasnim golom Artema Bondarenka, a ukrajinska momčad nastavila je pritiskati. To im je donijelo povećanje vodstva pet minuta kasnije kada je Kevin efektno prebacio Nevistića i lagano pospremio loptu u mrežu.

Ipak, Dinamo je do kraja susreta uspio stići do izjednačenja. U 66. minuti strijelac prvog pogotka Bondarenko je igrao rukom nakon što ga je u istu pogodio Petković, a isti je mirno realizirao kazneni udarac za smanjenje zaostatka. Slična situacija dogodila se i 15 minuta kasnije kada je ponovno Petković i izborio i realizirao kazneni udarac. Valeriy Bondar ga je faulirao, a Petković još jednom bio precizan s bijele točke.

Čak je Dinamo u samoj završnici mogao stići i do pobjede kada je u 89. minuti Lukas Kačavenda pogodio vratnicu, ali na kraju je završilo izjednačenim rezultatom. Dinamo sezonu otvara utakmicom prvog kola HNL-a gdje će 2. kolovoza na Maksimiru dočekati momčad Istre 1961.

Komentari

Povezano