Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo rutinski svladao Slaven Belupo u Koprivnici

U neobičnom terminu, ponedjeljak od 17 sati, Slaven Belupo dočekao je Dinamo na stadionu Ivan Kušek Apaš. Obje momčadi ušle su u ovaj dvoboj s pobjedama iz prošlog kola.

Slaven je u gostima svladao Lokomotivu rezultatom 1:3, dok je Dinamo na Maksimiru bio bolji od Osijeka 2:1. Modri su u međuvremenu slavili na dalekom gostovanju u Kazahstanu kod Astane. Zbog dugog putovanja ova utakmica je prebačena s nedjelje na ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sastavu domaćih vidjeli smo dvije promjene u odnosu na utakmicu s Lokomotivom. Umjesto Daniela Štefulja i Ivana Lepinjice, trener Roy Ferenčina u prvih 11 uvrstio je Marka Martinagu te Mateja Šakotu.

Kod Dinama u zapisniku nije bilo Martina Baturine, Stefana Ristovskog, Marka Bulata te Josipa Drmića. U prvih 11 upali su Tibor Halilović i Petar Sučić, potonji je nedavno potpisao novi ugovor s Modrima.

Na zagrijavanju se ozlijedio prvi vratar Danijel Zagorac pa je u početni sastav ušao Ivan Nevistić. Prvo uzbuđenje vidjeli smo u 7. minuti, Tomislav Štrkalj pogodio je mrežu gostiju, no pogodak nije priznat zbog zaleđa.

Tri minute kasnije, prvi put prijete gosti. Udarac Gabriela Vidovića s ruba šesnaesterca odlazi preko vrata. Nakon toga, domaći vratar Ivan Sušak ističe se s dvije obrane. Zaustavio je udrace Takura Kaneka te Bruna Petkovića. Upravo taj dvojac surađivao je kod vodećeg gola Dinama u 21. minuti. Japanac je ubacio, a Petković lijepo glavom pogodio suprotni kut za 0:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Loš teren otežavao je objema ekipama uspostavu kvalitetne pas igre. U 50. minuti ponovo se istaknuo domaći vratar, Ivan Sušak. Dobro je iz voleja pucao Sučić, ali još bolje je obranio Sušak. Idućih pola sata nije bilo većih događanja, a onda je Dinamo povisio vodstvo.

Kaneko je prošao po desnoj strani te nabacio, a Dario Špikić nije imao težak posao te je zabio glavom za 0:2 na semaforu. Japanac je tako upisao drugu asistenciju na susretu.

Dinamo je mirno priveo utakmicu kraju te slavio 0:2. U idućem kolu na Maksimiru gostuje posljednjeplasirani Rudeš, dok će Slaven put Rijeke.

Standings provided by Sofascore


Komentari

Povezano