Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo s četiri gola razbijen u Pragu

Poslije turbulencija koje su prebrođene pobjedama nad Spartom i Rijekom, Dinamo je danas u Pragu igrao uzvratnu utakmicu četvrtog kola Europske lige. Sparta je razbila Dinamo koji je odigrao lošu utakmicu i s 4:1 nadoknadila zaostatak iz prve utakmice.

Nije moglo gore krenuti za Dinamo koji je gol primio već u trećoj minuti. Lukáš Haraslín je primio loptu na rubu kaznenog prostora i fantastično pogodio suprotni kut Ivana Nevistića za ukupnih 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije Dinamo je izjednačio. Bruno Petković je povukao loptu i dao ju za Darija Špikića koji probija Vindahla za 1:1. Ipak, Špikić je bio u zaleđu pa nije bilo ništa od ekspresnog povratka Dinama.

U 24. minuti Sparta je nadoknadila zaostatak iz prve utakmice. Korner je izveo Kaan Kairinen, a najviši je bio Asger Sørensen koji zabija za 2:0.

Nakon goropadnog početka Sparte i dva pogotka, utakmica je ušla u mirnije vode. Ostalo je tako na poluvremenu 2:0 za Spartu koja je u prvom poluvremenu učinila ono što je htjela uoči početka.

U 56. minuti Dinamo je propustio veliku priliku. Petković je odlično proigrao Roberta Ljubičića koji je izašao sam pred gostujućeg vratara. Ljubičić nije dobro reagirao i pucao je ravno u Vindahla.

Ponovno je Dinamo bio blizu četiri minute kasnije. Nakon duge akcije udarac Martina Baturine s ruba kaznenog prostora otišao je malo pored gola.

Kazna za promašaje došla je u 67. minuti. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Filipa Panaka. Panak je iz blizine opalio svom snagom i probio Nevistića za rezultat koji vodi Spartu u grupnu fazu Europske lige.

Četiri minute kasnije Dinamo odgovara. Petković je poslao sjajnu loptu za Baturinu koji se riješio protivničkih igrača i mirno zabio za 3:1.

Sparta je do pobjede došla u 87. minuti. Victor Olatunji se riješio Boška Šutala i sjurio prema Nevistiću. Nije se Olatunji uplašio prilike i mirno je zabio za prolazak Sparte u grupnu fazu Europske lige.

Do kraja utakmice Dinamo je pokušavao, ali bez uspjeha. Hrvatski prvak će tako igrati u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Komentari

Povezano