Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo s igračem više došao do pobjede protiv Slaven Belupa

U 35. kolu SuperSport HNL-a, Dinamo je slavio protiv Slaven Belupa rezultatom 2:3. Susret je otvorio Daniel Štefulj sjajnim pogotkom, Dinamo je preokrenuo golovima Frana Brodića i Sandra Kulenovića, za izjednačenje je zabio Adrian Jagušić, a za slavlje Modrih precizan je bio Luka Vrbančić golom u 93. minuti.

Trener Dinama, Sergej Jakirović je na press konferenciji najavio da će priliku dobiti igrači iz drugog plana, kako bi Dinamo na Rujevicu otišao maksimalno spreman i odmoren. Ispunio je svoje obećanje, budući da su Modri istrčali u sljedećem sastavu: Zagorac – Živković, Šutalo, Perković – Kaneko, Bulat, Halilović, Rog, Vidović – Kulenović, Brodić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 4. minuti, Slaven Belupo je došao do prednosti. Daniel Štefulj pokušao je ubaciti loptu u kazneni prostor, no njegov ubačaj je završio u mreži Modrih. Lopta je imala fenomenalnu putanju te je završila u rašljama Danijela Zagorca koji je mogao samo pogledom ispratiti ovaj fenomenalan “udarac” igrača na posudbi iz Dinama.

Nakon početnog uzbuđenja, malo smo toga imali za vidjeti u Koprivnici. Dinamo ima posjed, ali akcije mu uglavnom završavaju na sredini terena, dok Slaven Belupo dugim loptama pokušava ugroziti gol gostiju, ali neuspješno. U 45. minuti Dinamo je imao svoju najbolju priliku na utakmici. Tibor Halilović poslao je dubinsku loptu prema Sandri Kulenoviću, no on je iskosa poslao loptu pored vratnice.

U trećoj minuti sudačke nadoknade, domaćini su imali sjajnu priliku za povećanje svoje prednosti. Tomislav Štrkalj ostao ja sam na 11 metara, no njegov udarac sjajno je obranio Zagorac.

Uoči drugog poluvremena, trener Jakirović odlučio se za dvije promjene. Umjesto Gabriela Vidovića ušao je Mahir Emreli, dok je umjesto Marka Roga ušao Luka Vrbančić.

Na samome početku drugog poluvremena, Modri su došli do izjednačenja. Marko Bulat ubacio je iz slobodnog udarca, a u kaznenom prostoru najbolje se snašao Fran Brodić koji je prizemnim udarcem pogodio donji desni kut. Bio je to njegov 12. pogodak u prvenstvu, čime se popeo na drugo mjesto ljestvice najboljih strijelaca ove sezone.

U 52. minuti, Dinamo je došao do preokreta. Halilović je poslao sjajnu dubinsku loptu prema Brodiću koji je izašao sam na vratara Slavena, no nesebično je uposlio Kulenovića na drugoj stativi koji nije imao težak posao gurnuti loptu u mrežu iz neposredne blizine. U 62. minuti, domaćini su se pogotkom Adriana Jagušića vratili u utakmicu. Mladi igrač Slaven Belupa potegnuo je s ruba kaznenog prostora nakon kontre domaćih i pogodio u lijevi kut nakon što se lopta odbila od Morena Živkovića.

U 70. minuti Slaven je ostao s igračem manje. U samo dvije minute, Michael Agbekpornu skupio je dva žuta kartona. Prvi zbog prekršaja na Haliloviću, a drugi zbog udarca laktom u lice Vrbančića. Bio je to drugi crveni karton za ovog ganskog veznjaka.

U 93. minuti, Dinamo je ponovno došao do vodstva. Bulat je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a lopta se odbila ravno na nogu Vrbančića koji je zabio svoj prvijenac u HNL-u. Bio je to pogodak koji je Modrima donio novu pobjedu u prvenstvu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano