Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo s igračem više kiksao kod Istre 1961

U susretu desetog kola SuperSport HNL-a, Istra 1961 na Aldo Drosini je dočekala Dinamo. Modri su unatoč igraču više odigrali samo 2:2 i tako stigli do boda u utakmici punoj tenzija.

U prvom poluvremenu nismo gledali pretjerano lijep nogomet. Prva prijetnja na susretu stigla je u 24. minuti kada je Stefan Ristovski pucao tik pored gola izvana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se kako će to biti jedina situacija vrijedna spomena u prvom dijelu, a onda su Zeleno- žuti poveli. Istra je odigrala dobru akciju, lopta se na kraju odbila do Matea Lisice, koji iskosa pogađa u prvi kut Danijela Zagorca za 1:0 u 43. minuti dvoboja.

U nastavku susreta, Dinamo je zaigrao dosta bolje te izjednačio u 52. minuti. Luka Stojković ubacio je s desne strane, a kapetan Arijan Ademi pogodio glavom za 1:1.

No, slavlje Modrih nije bilo dugog vijeka. Već u sljedećem napadu Istra je ponovno povela. Beyatt Lekweiry je, nakon povratne lopte Giorgija Gague, sjajno od vratnice pogodio za 2:1 na semaforu.

Kroz cijelu utakmicu bilo je podosta nervoze, a sve se diglo na jednu višu razinu u 64. minuti. Tada je Stephane Keller dobio drugi žuti odnosno crveni karton zbog prekršaja nad Petrom Sučićem. Na tu odluku suca Darija Bela negodovala je cijela klupa domaćih na čelu s trenerom Paolom Tramezzanijem.

Nakon crvenog kartona, Dinamo je sve više pritiskao, a onda je stigao pogodak izjednačenja. Lovro Majkić srušio je Brunu Petkovića, a Sandro Kulenović sigurno je realazirao kazneni udarac za 2:2. Igrala se 80. minuti susreta.

Modri su hvatali pobjedu do kraja susreta i praktički se igralo samo na Istrinoj polovici. No, domaćin je izdržao i ostalo je 2:2. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, prema riječima komentatora, došlo je do fizičkog obračuna između Nenada Bjelice i Tramezzanija, no to nismo uspjeli vidjeli.

Istra je s ovim bodom preskočila Šibenik i sada je šesta na ljestvici s 12 osvojenih bodova. S druge strane, Dinamo je ostao na treći na ljestvici te ima 20 bodova. Prvoplasirani Hajduk im sutra može pobjeći na +4, ako upiše pobjedu kod Slaven Belupa.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano