Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo saznao protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka, Ferencvaroš ispao od momčadi s Farskih Otoka

U popodnevnom terminu imali smo četiri uzvratne utakmice na rasporedu, a najzanimljiviji dvoboj je bio onaj između Dinamo Tbilisija i Astane te odgovor na pitanje tko će biti protivnik Dinama iz Zagreba u drugom pretkolu kvalifikacija za elitno klupsko natjecanje.

Od 17 sati smo imali utakmicu u kojoj je Olimpija iz Ljubljane u gostima svladala latvijsku Valmeriju rezultatom 2:1 te se s ukupnih 4:2 plasirala u sljedeću fazu natjecanja. Za slovenskog predstavnika nastupio bivši igrač Varaždina Ivan Posavec. Za goste su pogađali Rui Pedro u 33. i Ahmet Muhamedbegović u 64. minuti. Počasni gol za domaćine je postigao Kolumbijac Camilo Mena u 82. minuti i tako postavio konačan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 18 sati smo imali preostale tri utakmice popodnevnog termina u kojima smo i saznali Dinamovog protivnika, a riječ je o Astani iz Kazahstana koja je preokretom u Gruziji kod Dinamo Tbilisija izborila plasman u drugo pretkolo Lige prvaka ukupnim rezultatom 3:2.

Nakon prvog poluvremena je kazahstanski predstavnik imao minimalan rezultatski deficit pogotkom Ousmanea Camare iz 22. minute. Međutim, u drugom poluvremenu su ipak uspjeli preokrenuti stvari u svoju korist u rasponu od jedne minute s dvama pogocima.

Autori preokreta su bili Abzal Beysebekov koji je zatresao mrežu domaćina u 50. minuti, a samo minutu nakon Dembo Darboe pogađa za 1:2 i prednost svoje momčadi te će se kasnije ispostaviti i konačnim rezultatom. Tako će Hrvati Marin Tomasov i Josip Čondrić koji brane boje dresova Astane imati opet potrčati HNL travnjakom.

Dinamo je već igrao s Astanom u trećem pretkolu 2018. Tada je u Kazahstanu bilo 2:0 za Dinamo, dok je u uzvratu Dinamo potvrdio prolaz pobjedom od 1:0.

Šokantan poraz na domaćem terenu je doživio mađarski prvak Ferencvaroš koji teško poražen od predstavnika s Farskih otoka Klaksvikom rezultatom 0:3. Nakon što je u prvoj utakmici rezultat bio 0:0, stvari su izgledale solidne uoči uzvrata za Mađare, međutim stvari su praktički bile riješene već u prvom poluvremenu. Gosti su nakon prvih 45 minuta imali ogromnih 0:3 kojih su sačuvali do kraja susreta, a strijelci za Klaksvik su bili Arni Frederiksberg koji se dva puta upisao u rubriku strijelaca te Luc Kassi.

Qarabaq se na domaćem terenu s rutinskih 4:0 obračunao s Lincolnom te ukupnim rezultatom 6:1 potvrdio prolazak u sljedeću fazu natjecanja.

Komentari

Povezano