Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo se u zadnjoj minuti spasio poraza u Varaždinu

U sunčanom Varaždinu nedjeljni program Supersport HNL-a otvorili su Varaždin i Dinamo. Izgledalo je kao da će Varaždin doći do velike pobjede, ali se Dinamo u 95. minuti spasio poraza golom Mahira Emrelija.

Već u trećoj minuti Dinamo je zaprijetio. Kombinirali su Martin Baturina i Takuro Kaneko. Odigrali su dupli pas nakon čega je Kaneko iz dobre pozicije zatresao stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U desetoj minuti Dinamo ponovno trese stativu. Kevin Theophiile-Catherine je iz za njega nekarakteristične pozicije van kaznenog prostora opalio, ali je njegov udarac također završio na stativi.

Nakon što su preživjeli prvih desetak minuta, Varaždinci su u 21. minuti prvi puta zaprijetili. Danijel Zagorac je prvo obranio udarac Agona Elezija, a nakon toga je uspio obraniti i odbijanac Domagoja Drožđeka.

Osam minuta kasnije istaknuo se Oliver Zelenika. Josip Drmić ubacio je za Gabriela Vidovića čiji udarac sjajno brani Zelenika. U 31. minuti još je jednom sjajno intervenirao Zelenika. Ovoga puta obranio je udarac Josipa Mišića.

Bilo je to manje-više sve iz poluvremena u kojem je Dinamo igrao dobro, ali je izostao pogodak. Zelenika i stative su se ispriječili da Modri na predah ne odu s prednosti. Na poluvremenu se Mario Kovačević odlučio za jednu zamjenu. U svlačionici je ostao Antonio Boršić umjesto kojeg je ušao Karlo Bručić.

Bolje je Varaždin krenuo u nastavak i poveo u 53. minuti. Marko Vukčević je dodao Michele Šegi na desnu stranu. On je ubacio pred gol Varaždina, gdje je između dva igrača Dinama, Domagoj Drožđek uspio doći do lopte i skrenuti je u mrežu. 

Nije Dinamo igrao kvalitetno kao u prvom dijelu te nisu uspjevali zaprijetiti golu Zelenike. Napadi su se svodili na ubačaje koji bi završavali u rukama Zelenike i na dalekometne pokušaje.

Najbliže je Dinamo došao u 86. minuti. Tada je Mahir Emreli izašao sam pred Zeleniku, ali je njegov udarac s crte očistio Brucić.

Uspio je Dinamo doći do izjednačenja u petoj minuti sudačke nadoknade. Kaneko je ubacio na Emrelija koji je glavom zabio za bod Dinama.

Dinamo može žaliti za prvih 45 minuta u kojih je propustio dosta prilika, ali s obzirom na prikazano u drugom dijelu mogu biti sretni što su ipak izborili bod. Varaždin je odigrao hrabru utakmicu i tako došao do zasluženog boda.

Komentari

Povezano