Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo slavio u Vrgorcu, Asanović dvostruki strijelac za Torcidu

U petak navečer je otvoreno peto kolo SuperSport HMNL-a. Osijek je od 18 sati bio domaćin Torcidi iz Splita. Gosti su poveli već u trećoj minuti kada je Luka Grubišić zabio na asistenciju Ante Kovačevića. Odmah u sljedećem napadu je Osijek uzvratio udarac pogotkom Domagoja Domjanovića. U desetoj minuti su gosti ponovno došli u vodstvo kada se u strijelce upisao Antonio Repić, ali minutu kasnije Damjanović dolazi do svog drugog pogotka na susretu za 2:2 što je bio konačni rezultat prvog dijela.

Torcida je odlično odigrala u drugom dijelu u kojem su u periodu od 29. do 34. minute postigli čak pet pogodaka. Antonio Asanović je prvo namjestio pogodak Mateu Poljariću te je bivši igrač Šibenika u HNL-u zatim postigao dva pogotka u 31. i 33. minuti. Toni Legečević je u 34. minuti zabio za 6:2, ali je Osijek uzvratio udarac u 36. minuti kada je Filip Petrušić upisao svoju treću asistenciju večeri za pogodak Jakova Jurišića. Točku na i je postavio Ante Kovačević na asistenciju Asanovića koji je primio dugu loptu te je proslijedio suigraču za konačnu pobjedu Torcide 7:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni lakat“ će sigurno biti ponosan na svog sina koji je u Osijeku upisao dva pogotka i dvije asistencije u zasluženoj pobjedi Torcide. Momčadi iz Splita je ovo bila druga pobjeda u sezoni te sada imaju sedam bodova iz pet odigranih utakmica.

U drugoj utakmici večeri je Vrgorac u sjajnoj atmosferi na tribinama dočekao Dinamo. Prvo poluvrijeme je bilo veoma izjednačeno te u njemu nismo vidjeli puno prilika, ali isto se ne može reći za drugih 20 minuta. Mladi Leo Rašić je bio na golu Vrgorca, ali put do njegove mreže su gosti pronašli u 22. minuti kada je nakon kornera Luka Perić ostavio loptu za Antonia Kosura koji zabija za 0:1. Dvije minute kasnije je Josip Bošković postigao pogodak na veliko oduševljenje cijele dvorane, ali slavlje je bilo kratkog vijeka jer je Filip Novak u 30. minuti zabio za 1:2. Asistent kod Dinama je ponovno bio Perić koji je lijepo povukao kontru i ostavio loptu za svog suigrača.

Vrgorac je pokušao izjednačiti do kraja susreta igrajući s golman-igračem, ali nisu imali konkretnije prilike. Posljednja velika šansa na susretu je bila u 39. minuti kada je u redovima gostiju pucao Kristijan Postružin, ali njegov pokušaj je pogodio gredu te je konačni rezultat susreta bio 1:2 za prvu gostujuću pobjedu Dinama u prvenstvu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano