Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo smjenio Antu Čačića

Ono što se pretpostavljalo nakon današnjeg poraza od Šibenika i ispadanja iz polufinala Hrvatskog kupa dobilo je već večeras svoju službenu potvrdu – Ante Čačić više nije trener Dinama! Šokantni poraz nije jedini razlog smjene, Čačićeva se klupa tokom sezone u nekoliko navrata tresla, no u prethodnim je navratima trener svoju momčad “vraćao iz mrtvih” u pravo vrijeme, pritom stišavajući glasine.

Period od velike i izuzetno uvjerljive 4:0 pobjede nad Hajdukom u Maksimiru donio nam je pak dojmovno ali i rezultatski neuvjerljivi Dinamo koji je u posljednjih 7 utakmica upisao tek jednu pobjedu u 90 minuta igre – onu nad Rijekom gdje je jedini pogodak stigao iz prekida. Pala je i Lokomotiva u četvrtfinalu Kupa, ali tek nakon produžetaka, dok je Dinamo gubio od Istre 1961 i dva puta od Šibenika, te remizirao s Goricom i Osijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju drugu epizodu na klupi Dinama tako završava s 49 vođenih utakmica, u kojima je ubilježio 30 pobjeda, 10 remija i 9 poraza u svim natjecanjima. S Dinamom je u tom periodu osvojio titulu prvaka Hrvatske, Superkup, te se kvalificirao u grupnu fazu Lige prvaka, koju je sjajno otvorio 1:0 pobjedom nad Chelseajem na Maksimiru.

Momčad bi u dogledno vrijeme trebao voditi dosadašnji Čačićev pomoćnik Roy Ferenčina, a biti će zanimljivo vidjeti i koliku će otpremninu dobiti donedavni trener, koji je u klubu obnašao i ulogu sportskog direktora. Konkretnijih glasina o Čačićevom dugoročnom nasljedniku zasad nema.

Komentari

Povezano