Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo svladao Goricu golovima Kulenovića i Bulata

Dinamo je nakon poraza od PAOK-a sredinom ožujka u osmini finala Konferencijske lige sada upisao petu pobjedu u nizu. Nakon Rudeša, dvaput Hajduka i Istre 1961, Modri su u sklopu 30. kola SuperSport HNL-a na gostujućem terenu svladali Goricu 0:2.

Sergej Jakirović još jednom se odlučio za igru s trojicom braniča u posljednjoj liniji te je to ponovno izgledalo vrlo dobro. Prvu priliku Modri su imali u petoj minuti kada je nakon lijepe akcije s ruba šesnaesterca pokušao Martin Baturina, ali njegov udarac obranio je Ivan Banić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka su Modri zagospodarili terenom i preuzeli dominaciju, dok je Gorica svoju šansu čekala iz tranzicije. Ipak, u 14. minuti Dinamo je iskoristio to što je obrana Gorice bila postavljena vrlo visoko, praktički na centru. Baturina je odlično proigrao Sandra Kulenovića koji je mirno realizirao tu priliku i doveo svoju momčad u vodstvo.

Domaćini su prvi put zaprijetili u 26. minuti kada je Gabrijel Rukavina, koji je na posudbi upravo iz Dinama, sjajno prevario Stefana Ristovskog te pucao, ali njegov udarac je obranio Ivan Nevistić. Nastavio je nakon toga Modri sastav prijetiti, u prilikama su bili Baturina i Gabriel Vidović, ali do odlaska na predah nisu uspjeli povećati vodstvo.

Početkom drugog dijela Kulenović se u dva navrata našao u dobroj situaciji. Prvo je u 52. minuti njegov siloviti volej otišao nešto iznad okvira vrata, da bi minutu kasnije pogodio vanjski dio mreže.

Nismo vidjeli previše konkretnih prilika u idućem periodu, a onda je u 68. minuti ponovno u glavnoj ulozi bio Kulenović. Petar Sučić je odložio loptu i doveo ga u mat situaciju, no napadač Modrih je s desetak metara promašio praktički prazan gol.

Do kraja susreta Dinamo je uspio potvrditi pobjedu u 87. minuti. Tada je Ristovski povratnom loptom pronašao Marka Bulata koji je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora.

Ovom pobjedom Dinamo se, barem privremeno, primaknuo prvoplasiranoj Rijeci na dva boda zaostatka. S druge strane, Gorica je ostala na šestom mjestu sa sada velikih devet bodova zaostatka za četvrtom Lokomotivom.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano