Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo svladao Hajduk pogotkom Kulenovića

Nakon što je u subotu Dinamo svladao Hajduk golom Brune Petkovića, danas je odigran novi Vječiti derbi. Susret je ponovno bio na Poljudu, a ovoga puta je bio u okviru polufinala Kupa u kojem će pobjednik ovog susreta igrati protiv Rijeke u finalu.

Trener Hajduka Mislav Karoglan je napravio nekoliko promjena u prvom sastavu svoje momčadi. Umjesto ozlijeđenog Marka Livaje je u vrhu napada igrao Nikola Kalinić, Josip Brekalo je zamijenio Rokasa Pukštasa te je Yassine Benrahou igrao umjesto Emira Sahitija. U obrani je na lijevom beku igrao mladi Šimun Hrgović koji je igrao drugih 45 minuta posljednjeg derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Dinama, Sergej Jakirović je u obranu stavio Maura Perkovića te je u veznom redu bilo nekoliko promjena. Arijan Ademi je ostao u Zagrebu pa je u sredini terena zaigrao Petar Sučić. Uz Petkovića je u vrhu napada bio Sandro Kulenović pa je jedino krilo kod Dinama bilo Dario Špikić.

Za razliku od prijašnjih derbija, gledalo smo uzbudljiv početak utakmice. Prvo je Brekalo u drugoj minuti nakon dugog auta pucao preko gola pa je Sučić u šestoj minuti ubacio i pronašao samog Petkovića koji iz neposredne blizine promašuje prazan gol. Minutu kasnije je uzvratio Hajduk preko Kalinića, ali njegov pokušaj je obranio Ivan Nevistić.

U 14. minuti je Dinamo došao do vodstva. Petković je s ruba kaznenog pucao, a njegov udarac brani Lovre Kalinić, ali lopta se odbila do Kulenovića koji bez problema trese mrežu za 1:0 prednost Dinama. Da stvar bude gora za Hajduk, u toj akciji se ozlijedio Lovre Kalinić pa je na gol stao Ivan Lučić za kojeg su iz kluba prije nekoliko dana rekli da mora na operaciju.

U 31. minuti je Dinamo mogao doći do novog gola. Sučić je probio lijevu stranu i u sredini pronašao Špikića čiji udarac sjajno brani Lučić. Do kraja poluvremena je Kulenović imao tri prilike za postići drugi pogodak, ali sva tri puta je obranio Lučić pa je konačan rezultat prvog poluvremena bio 1:0 za Dinamo.

Na poluvremenu je Karoglan uveo Sahitija umjesto Benrahoua, a Hajduk je prvu priliku u drugom djelu imao u 47. minuti preko Filipa Krovinovića koji je pucao pored gola. Minutu kasnije se nakon duge lopte sam u kaznenom prostoru našao Petković, ali još jednom je Lučić morao spašavati Hajduk. Devetka dinama je pokušala s ruba kaznenog prostora i u 53. minuti, ali udarac je išao ravno u vratara Hajduka.

U 57. minuti je Krovinović pokušao dalekometnim udarcem, ali loptu je u ruke uhvatio Nevistić. Sličan pokušaj je imao i Kleinheisler pet minuta kasnije, ali ishod je bio isti.

U 71. minuti se dogodio trenutak koji je Poljud dugo čekao. Ušao je Ivan Perišić umjesto Hrgovića, a nekoliko trenutaka kasnije je Zvonimir Šarlija glavom pucao ravno u vratara gostiju. Perišić je imao svoju prvu priliku u 80. minuti kada je glavom pucao preko gola.

Do kraja susreta je Hajduk dominirao posjedom i pokušao izjednačiti te je Kalinić zatresao mrežu u 83. minuti, ali pogodak je odmah poništen zbog prekršaja nad Nevistićem.

U 90. minuti je novi debi u dresu Dinama imao i Marko Rog koji je ušao umjestu Sučića, a u sudačkoj nadoknadi je u posljednjem napadu Niko Sigur pogodio gredu. Na kraju je Dinamo slavio 1:0 i ušao u finale Kupa gdje ih čeka prošlogodišnji finalist Rijeka.

Komentari

Povezano