Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo svladao nemoćni Rudeš golovima u drugom dijelu

27. kolo SuperSport HNL-a su dvobojem u Kranjčevićevoj zaključili Rudeš i Dinamo. U srazu između budućeg drugoligaša i aktualnog prvaka, nogometaši Dinama su slavili s 3:0.

“Modri” su tijekom tjedna doživjeli izrazito težak poraz na gostovanju u Solunu gdje su ih nogometaši PAOK-a deklasirali s čak 5:1 te su s ukupnih 5-3 izborili plasman u četvrtfinale Konferencijske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvodnih 16 minuta igre su obilježili prekršaji kojih je u tom razdoblju bilo čak devet, a samo minutu kasnije smo vidjeli prvo veće uzbuđenje. Bruno Petković je zaobišao vratara Mateja Markovića, ubacio za Arbera Hoxhu čiji udarac glavom s gol-crte izbija Fran Karačić.

U 37. minuti je Martin Baturina također pokušao glavom iz blizine, ali njegov udarac je također dosta lagan za Markovića koji loptu hvata u ruke. Do kraja prvog dijela nijedna momčad nije stvorila veću priliku vrijednu spomena pa se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka uz blagu inicijativu gostujuće momčadi koja nije kapitalizirana. Nogometaši Dinama su po završetku prvih 45 minuta ispraćeni zvižducima sa zapadne tribine.

Dinamo je u drugi dio krenuo s većim intenzitetom o čemu svjedoče i dva pogođena okvira gola. Najprije je Petković u 47. minuti iz voleja pogodio gredu, ali se nalazio u nedozvoljenoj poziciji pa eventualni gol ne bi ni vrijedio, dok je Fran Brodić u 50. snažno odapeo s preko 20 metara, međutim lopta odsjeda na vratnici.

U 53. minuti je Arber Hoxha bio u fantastičnoj prigodi, ali njegova dva udarca, glavom pa nogom, brani Marković. Takuro Kaneko je teledirigiranim ubačajem pronašao usamljenog Kosovara u protivničkom petercu, no krilnom napadaču Dinama ni to nije bilo dovoljno za postizanje pogotka za 1:0.

Konstantni napadi Dinama su se isplatili u 60. minuti. Martin Baturina je ubacio iz kornera s desne strane, a odličnim trzajem glavom prvijenac u dresu “Modrih” postiže Moreno Živković. Nije to bio samo njegov prvi pogodak za Dinamo, već i prvi pogodak u profesionalnoj karijeri.

Samo minutu nakon asistencije za vodstvo, Baturina je osjetio zatezanje u zadnjoj loži pa je morao napustiti igru. Devet minuta nakon pogotka je Dinamo imao novu odličnu priliku za gol. Kaneko se krasno ušuljao u kazneni prostor po desnoj strani, ali onda udarce njegovih suigrača, Petkovića i Hoxhe, s gol crte blokiraju braniči Rudeša.

Susret je odlučen u 78. minuti nakon što je Bruno Petković uposlio Frana Brodića koji hladnokrvno matira Markovića za svoj drugi prvenstveni gol u dresu Dinama, a deveti ukupno ove sezone pa se tako izjednačio na trećem mjestu ljestvice najboljih strijelaca baš s asistentom za taj pogodak.

U 86. minuti je Dinamo postavio konačnih 3:0. Tibor Halilović je pobjegao u kontranapad, ušao u protivnički šesnaesterac po desnoj strani, pričekao i uposlio natrčalog Petra Sučića čiji udarac na putu prema golu pogađa Tomislava Mrčelu i mijenja smjer pa je Marković samo ispratio loptu u gol. Kao i za Živkovića, bio je to i za Sučića prvi pogodak u HNL-u.

Sada slijedi reprezentativna pauza, a po povratku s nje i najveći hrvatski sportski derbi, onaj između Hajduka i Dinama na Poljudu na Veliku subotu, 30. ožujka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano