Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo svladao Rijeku i osvojio Kup

U sklopu uzvratne utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa su se na Rujevici od 18 sati sastali Rijeka i Dinamo, a rezultat prve utakmice je bio mršavih 0:0. Međutim, nova ili bolje rečeno stara pravila su uoči uzvratne utakmice išle u korist gostujućoj momčadi zbog pravila “gola u gostima”. Na taj način bi ovosezonski prvak Hrvatske Dinamo jednim golom zapravo bio u duploj prednosti, točnije, Rijeka bi trebala u tom slučaju zabiti dva gola kako bi došla do “Rabuzinovog sunca” kojeg je posljednji put podigla u sezoni 2019./2020.

Bilo kako bilo, mnogima se ne sviđa ovakav sustav finalne utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa, ali na momčadima je bilo učiniti sve kako bi u svoje trofejne vitrine dodale još jedan pehar. Rijeka je kroz povijest šest puta podizala pehar osvajača Hrvatskog kupa, dok je s druge strane Dinamo to učinio 16 puta. Ipak, Dinamo je danas tražio novu duplu krunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sastavu Rijeke nije bilo velikih iznenađenja, jedinu promjenu za koju se odlučio Željko Sopić jest umjesto uobičajenog Franje Ivanovića u vrhu napada je krenuo Jorge Obregón. S druge strane strateg Dinama Sergej Jakirović je odlučio krenuti bez klasičnog desnog krila, a tu poziciju je zauzeo Martin Baturina.

Prva šansa na utakmici je pripala domaćem sastavu koji je već u trećoj minuti zaprijetio Toni Fruk s udarcem s ruba šesnaesterca, no vratar Ivan Nevistić je uspješno obranio njegov pokušaj. Prvih 10 minuta susreta je definitivno pripalo Rijeci koja je bila znatno konkretniji suparnik u vrlo živahnom početku utakmice, za razliku od one utakmice prije tjedan dana na Maksimiru.

U 13. minuti je Marco Pašalić pokazao svoj najjači adut, pucao je oštro izvan šesnaesterca, ali Nevistić je još jednom bio siguran na golu Dinama. Šest minuta kasnije nova šansa za domaćine, ovoga puta je nakon ubačaja Pašalića iz kornera Stjepan Radeljić tukao glavom, no njegov pokušaj je otišao preko gola.

Unatoč inicijativi Rijeke i boljoj igri, Dinamo je prvi došao do zgoditka u 28. minuti susreta nakon sjajne akcije. Naprije je Bruno Petković primio loptu i dodao Arberu Hoxhi, a ovaj je proslijedio do Petra Sučića koji je neumoljivo pogodio suprotni kut Martina Zlomislića za vodstvo 1:0.

U 39. minuti je Dinamo bilo jako blizu povećanja vodstva. Na lijevoj strani se Martin Baturina uspio osloboditi čuvara i uputiti centaršut za Petkovića čiji je udarac završio na desnoj vratnici. Samo tri minute kasnije, Dinamo je ipak stigao velikih 2:0 fantastičnim udarcem Baturine s 18 metara i tako doveo Riječane u jako tešku situaciju uoči drugog poluvremena.

Odmah na početku drugog poluvremena su se oba trenera odlučila za promjene. Sopić je iz igre izvadio Marka Pjacu, a uveo Niku Jankovića, dok je Jakirović umjesto strijelca prvog pogotka Sučića kojemu je prijetio drugi žuti karton uveo Marka Roga.

Prva konkretnija prilika u nastavku susreta je pripala Riječanima. S desne strane je lijepo ubacio Veldin Hodža, no Obregónov pokušaj glavom je otišao preko gola.

U 56. minuti se Sopić odlučio na još dvije izmjene. U igru su ušli Mirko Marić i Marijan Čabraja, a iz igre izašli Obregón i Bruno Goda.

U 62. minuti je nakon nekoliko mijenjanja posjeda lopta pronašla put do Baturine koji je ubacio u šesnaesterac, tamo je pronašao Hoxhu no njegov udarac je završio u bloku.

Dinamo je još jednom bio jako blizu pogotka u 72. minuti, a opet je u glavnoj ulozi bio Hoxha nakon asistencije Baturine, ipak Zlomislić je fanstastično reagirao i ostavio svoju momčad u kakvoj takvoj šansi za mogući povratak u utakmicu.

U 83. minuti točku na i je postavio Marko Bulat nakon fenomenalne asistencije Brune Petkovića za nedostižnih 3:0 te su navijači Dinama mogli polako početi slaviti duplu krunu.

Rijeka je ipak uspjela doći do počasnog pogotka u 91. minuti susreta kada je Toni Fruk prekrasno pogodio iz slobodnog udarca za 3:1 što se u konačnici pokazalo kao konačan rezultat utakmice.

Komentari

Povezano