Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo svladao Spartu Prag u debiju Sergeja Jakirovića

Nakon turbulentnih nekoliko dana Dinamo je igrao utakmicu playoffa Europske lige. Protivnik je na Maksimiru bio češki prvak Sparta Prag. U debiju Sergeja Jakirovića na klupi Dinamo je preokretom slavio 3:1.

Prvu priliku za Dinamo propustio je u drugoj minuti Martin Baturina. Njemu je odličnu povratnu loptu ostavio Bruno Petković, ali je njegov udarac otišao malo pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije prilike na samom startu susreta, dugo nije bilo uzbuđenja. Iduće je došlo u 25. minuti kada je Luka Ivanušec doveo Dinamo u vodstvo. Ipak, Ivanušec je bio u velikom zaleđu te nije bilo ništa od vodstva Dinama.

U 37. minuti Sparta Prag dobila je priliku s bijele točke doći u vodstvo. Lopta je pogodila Dinu Perića u ruku i sudac je nakon VAR intervencije pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Ladislav Krejčí za vodstvo gostiju.

Dinamo je izjednačio sedam minuta kasnije. Petković je oduzeo loptu na centru i povukao ju prema suparničkom kaznenom prostoru gdje je pronašao Darija Špikića. Špikić je ostao miran i vratio Dinamo u igru.

Mogao je Dinamo kompletirati preokret do kraja poluvremena. Baturina je napravio nered u gostujućoj obrani i izašao oči u oči s vratarom Peterom Vindahlom koji mu je obranio udarac. Na odbijancu je bio Robert Ljubičić koji nije dobro reagiroa i ostalo je 1:1 na poluvremenu.

U nastavku su prvu pravu priliku imali gosti. Tada je Sadegh Moharrami u posljednji trenutak blokirao udarac Victora Olatunjija koji je ostao nečuvan u kaznenom prostoru.

Odgovor Dinama došao je u 53. minuti. Ponovno je Baturina prošao nekoliko igrača Sparte i došao u dobru situaciju. No, ponovno je izostao završni udarac kojeg je lakoćom uhvatio Vindahl.

Uspio je Dinamo doći do vodstva pet minuta kasnije. Vindahl je obranio udarac Petkovića nakon kornera, a potom fantastično i udarac Ivanušeca. Ipak, lopta se odbila do Perića koji iz trećeg pokušaja zabija za 2:1.

Tri minute kasnije Dinamo je udvostručio vodstvo. Ljubičić je pronašao Ivanušeca na krilu koji pronalazi malu mrežicu za 3:1 Dinama u 61. minuti. U 65. minuti svoj debi u plavom dresu upisao je Luka Stojković koji je ušao umjesto Baturine.

Stojković je umalo pogotkom uljepšao svoj debi. U 76. minuti je ostao sam na krilu, ali je njegov udarac otišao malo pored gola te je ostalo 3:1.

U 86. minuti igru je uz suze napustio Ivanušec. Bila je to njegova zadnja utakmica za zagrebački klub. Već sutra putuje za Nizozemsku gdje će za deset milijuna eura postati novi igrač Feyenoorda.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i ostalo je 3:1. Dinamo je napravio veliki korak prema grupama Europske lige, iako ništa još nije rješeno. Čeka ih teško gostovanje u Pragu gdje će se morati ozbuljno pristupiti ukoliko žele potvrditi prolaz.

Komentari

Povezano