Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo teškom mukom do pobjede nad Rudešom

U predzadnjem prvenstvenom kolu SuperSport HNL-a u 2023. godini u subotnjem popodnevnom terminu susreli su se Dinamo i Rudeš. Nema potrebe previše ići u širinu o stanju o objema momčadima u ovom trenutku, Rudeš je na Maksimir doputovao kao uvjerljivo zadnja momčad lige s tek četiri boda iz 17 kola, te s četvrtim ovosezonskim trenerom – povratnikom Davorom Mladinom.

Dinamo pak s utakmicama manjka lovi Hajduka na prvom mjestu ljestvice. U tu je svrhu trener Sergej Jakirović na teren od prve minute poslao postavu: Nevistić – Moharrami, Šutalo, Perković, Ljubičić – Mišić, Sučić – Kaneko, Vidović, Špikić – Petković. Gosti su pak na travnjak istrčali s jedanaestorkom: Marković – Šehić, Campos, Pavlović, Tomečak – Pasariček, Srbljinović, Bašić – Oddei, Topić, Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protekla je prva polovica prvog poluvremena u očekivanoj dominaciji Dinama, modri igrači nekoliko su se puta našli u kaznenom prostoru u obećavajućim situacijama no nisu iz istih uspijevali uputiti udarac. Tako da prve ozbiljnije konkretnije šanse izdvajamo za momčad Rudeša, koja je u 26. i 27. minuti zaprijetia preko Frana Topića i Luke Pasaričeka no oba je puta dobro reagirao Ivan Nevistić na domaćim vratima.

Dočekao je i Dinamo jednu veliku priliku, igrala se 34. minuta kada je Bruno Petković sjajno proigrao Gabriela Vidovića. Ovaj je iskosa izašao pred Mateja Markovića a on mu sjajno ušao u udarac i obranio udarac.

Samo minutu kasnije opet izvrsna situacija za goste. Pogriješio je Josip Mišić na sredini terena, Rudešovci su ukrali loptu i brzo je doveli do Ivana Pešića. Šibenski napadač s nekoliko je lažnjaka izbacio svoje čuvare iz ravnoteže, a zatim snažnim udarcem gađao bliži kut, no ponovno je spreman bio Nevistić.

Dočekao je Dinamo dobru priliku u 43. minuti, tada se nečuvan i zaboravljen našao Vidović koji je snažno opalio, no Marković to refleksno obranio. Lopta je otišla u korner, Dinamo isti nije dobro izveo, a Rudeš fenomenalnom kontrom priredio novu priliku! Proigran je na koncu kontranapada Pasariček koji je na rubu kaznenog prostora silovito opalio po lopti i zadrmao gredu Dinamovih vrata.

Pokušao je Jakirović prodrmati svoju momčad ubacivanjem Stefana Ristovskog umjesto Sadegha Moharramija na poluvremenu, a potom i Adrijana Ademija umjesto Darija Špikića u 58. minuti. Ipak, jedino što se dogodilo u prvom poluvremenu jest da Rudeš više nije prijetio, ali Modri je napad i dalje bio jalov.

Prvu priliku tako bilježimo tek u 66. minuti i to nakon prekida. Lopta ubačena s desne strane stigla je do nečuvanog Vidovića, a on smiruje loptu i nisko puca, no točno u ruke Rudešove jedinice.

Najveću priliku Dinama vidjeli smo u 69. minuti! Fantastično proigravanje Mišića proputovalo je preko 50 metara i stiglo do Takura Kaneka koji se našao oči u oči s Markovićem. Prebacio je Japanac raspoloženog vratara, no loptu je na putu prema praznoj mreži izbio Mateo Pavlović. U istoj minuti u sljedećem napadu pokušao je Petković glavom odigrati za Japanca no opet sjajno reagira Marković koji boksa loptu i tako sprječava pokušaj dodavanja.

Nenadano se u 75. minuti Sandro Kulenović našao u prilici, jer čistu je loptu promašio jedan Rudešov igrača te je ona stigla do Dinamova napadača. Ipak, imao je Kulenović čistu situaciju za nesmetani udarac, ali je iz iste prebacio cijela vrata.

Dinamo konačno stiže u vodstvo u 77. minuti! S lijeve je strane ubacio Robert Ljubičić, Kaneko loptu glavom vratio u sredinu, Marković do nje nije uspio, a Kulenović je iz blizine glavom zabio u praznu mrežu za 1:0.

Imao je u 85. minuti Mahir Emreli stopostotnu priliku za riješiti susret. Visoko je stajala posljednja linija Rudeša, sjajno je Iranca proigrao Petković i gurnuo ga na brisani prostor, no još je bolje situaciju anticipirao Marković koji je izašao sa svoje linije i blokirao Emrelijev pokušaj te tako ponovno sačuvao svoja vrata.

Rudeš je u zadnjih devet minuta igre bacio sve karte u napad, a rijetko je bilo vidjeti da se Dinamo na svom terenu proziv zadnje momčadi lige panično brani i napamet šalje duge lopte. Zakuhali su gosti nekoliko situacija u domaćem kaznenom prostoru, no do pogotka ipak nisu stigli te je Dinamo teškom mukom stigao do pobjede.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano