Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Dinamo teškom mukom do pobjede u Banjolama

Nakon tri uzastopna poraza te četiri utakmice bez pobjede, Dinamo je u šesnaestini finala SuperSport Kupa upisao slavlje. S 3:1 su bili bolji od četvrtoligaša Banjola. Iako su rano poveli 2:0, igrači Dinama su se dobrano namučili da osiguraju prolazak u osminu finala.

Dinamo je već u šestoj minuti slomio otpor Banjola. Lukas Kačavenda je dao dubinsku loptu za Darija Špikića, koji je uspješno izbjegao zaleđe. Matko Tepšić bio je nemoćan i to je 1:0 za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute kasnije, gosti iz Zagreba udvostručuju za vodstvo. Špikić je ovaj put bio u ulozi asistenta, a u sredini je nečuvan ostao Sandro Kulenović. Napadaču Dinama ovo je već osmi pogodak ove sezone.

U 22. minuti Banjole su umalo stigle do pogotka. Ismar Hairlahović je brzim slobodnim udarcem pronašao Tomasa Dadića, koji zaobilazi Danijela Zagorca i šalje loptu prema golu. Sa same crte je loptu izbio Kulenović, no pogodak svakako ne bi vrijedio jer je bilo zaleđe.

Kulenović je u centru pozornosti i na isteku 31. minute. Nakon dubinske lopte Takuye Ogiware, izašao je sam pred Tepšića. Njegov prvi pokušaj je zaustavio vratar Banjola, dok je odbijanac završio na lijevoj vratnici.

U 34. minuti Banjole dolaze do pogotka. Stefan Antanasković je proigrao za usamljenog Alena Kamenickog koji probija Zagorca za erupciju oduševljenja na montažnim tribinama.

Četiri minute kasnije, Dinamo je umalo ponovno pobjegao na dva pogotka prednosti. Udarac Luke Stojkovića s ruba kaznenog prostora je sjajno zaustavio Tepšić. Tako se na predah otišlo s minimalnom prednosti Dinama.

Prva prijetnja u drugom dijelu došla je u 61. minuti. Juan Córdoba je pokušao iznenaditi Tepšića dalekometnim pokušajem iz slobodnog udarca. Ipak, njegov pokušaj otišao je malo pored gola.

Koliko je situacija postala alarmantna za Dinamo najbolje dočarava 79. minuta. Tada su umjesto Kulenovića i Kačavende ušli ni manje, ni više nego Bruno Petković i Josip Mišić.

Upravo je Mišić dvije minute nakon ulaska skoro došao do gola za 3:1. Nathanaël Mbuku mu je ostavio loptu na rubu kaznenog prostora, no Mišić za malo ne pronalazi okvir.

Do trećeg gola Dinamo je ipak stigao u 86. minuti. Ronaël Pierre-Gabriel je ubacio na Arijana Ademija, koji lijepim udarcem glavom rješava pitanje pobjednika.

Dinamo je tako teže od očekivanog ipak osigurao osminu finala gdje ga čeka okršaj s Bjelovarom. Banjole se nisu osramotile te su njihovi igrači svoj klub predstavili u najboljem mogućem svjetlu.

Komentari

Povezano