Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo u tvrdoj utakmici minimalno slavio protiv Varaždina

Četiri dana nakon utakmice Lige prvaka u kojoj je propustio pobjedu protiv Monaca u posljednjim trenucima, Dinamo je stigao u Varaždin u goste kod jednog od najgodnijih ligaških iznenađenja. Pred 7.314 gledatelja na dobro ispunjenom stadionu, Dinamo je u tvrdoj i zatvorenoj utakmici minimalno slavio i barem na nekoliko sati izjednačio se s Rijekom na vrhu prvenstvene ljestvice.

Nenad Bjelica u ekipi je napravio nekoliko izmjena, počevši od golmana Danijela Zagorca koji je počeo umjesto ozlijeđenog Ivana Nevistića. Uz njega, od prve minute su započeli i Juan Cordoba, Arber Hoxha te Sandro Kulenović u vrhu napada umjesto Brune Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Nikola Šafarić iznenadio je postavom u kojoj nije bilo udarnih igli i uobičajenih prvotimaca Marka Dabre, Luke Škaričića, Michelea Šege, Marija Marine i Frane Maglice. Umjesto njih, od prve je minute krenuo Vane Jovanov, a u veoma zatvorenoj formaciji bez formalnog napadača od prve su minute krenuli i Novak Tepšić, Jurica Poldrugač, Tomislav Duvnjak i Luka Mamić.

Ipak, Varaždinci su bili ekipa koja je puno bolje ušla u utakmicu i u 4. minuti već mogla stići do vodstva. Mitrovski je izveo ubačaj iz kuta koji je savršeno pronašao glavu Tepšića. Uslijedio je trzaj glavom i udarac koji je putovao prema drugom kutu Zagorčeve mreže, da bi odsjeo na unutarnjem dijelu stative i po gol crti odšetao u ruke Dinamovog golmana.

Nije se sljedećih dvadesetak minuta događalo ništa, sve do nove velike prilike Varaždina. Nakon jednog karambola Luka Mamić našao se, potencijalno i na rubu zaleđa, oči u oči sa Zagorcem no lošim udarcem prokockao priliku za dovesti svoju ekipu u vodstvo.

A kad do pogotka nije uspio stići domaćin, po dobrom starom nogometnom pravilu je to učinio gost. Martin Baturina ušao je u kazneni prostor na desnoj strani, prevario dvojicu braniča i ubačajem pronašao potpuno samog Juana Cordobu koji je glavom svladao Zeleniku za svoj prvi gol u dresu Dinama i 1:0.

U drugom poluvremenu, osim uobičajenih zamjena igrača s obje strane koje su dodatno rascjepkale ionako sporiji ritam, nije se događalo apsolutno ništa sve do 87. minute. Tada su u skoku bili Leon Belcar i Petar Sučić, a lakat Varaždinca koji je odsjeo na Sučićevoj glavi imao je za posljedicu obilno krvarenje te motanje glave Dinamovog veznjaka koji je nedugo zatim i izašao iz igre.

Do kraja susreta Dinamo je relativno mirno privodio utakmicu kraju braneći se u gustom bloku i zatvorivši sve prilaze svojim vratima te uz poneko odugovlačenje stigao do vrijedne pobjede uoči prvenstvene stanke.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano