Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo upisao veliku pobjedu protiv Astane

Dinamo je slavio protiv Astane uvjerljivim rezultatom 5:1 u utakmici prvog kola Konferencijske lige. Bio je ovo premijerni nastup Dinama u ovom novoosnovanom natjecanju, a ždrijeb je odlučio da on bude baš protiv kazahstanskog prvaka Astane kojeg je Dinamo ranije izbacio iz drugog pretkola Lige prvaka.

Već je u prvih 15 minuta bilo jasno da će Dinamo dominirati ovim susretom, a u 4. minuti je mogli biti 1:0 da je Emreli zabio sigurnu priliku s dva metra od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je dozvolio Astani ozbiljnu priliku kada je Perić prenio loptu do protivnika. U sjajnoj šansi je bio Tomasov koji pred Nevistićem puca pored gola.

Nakon udaraca Mišića i Vidovića u idućih petnaestak minuta, pri čemu je onaj potonji bio posebno opasan, Dinamo je napokon došao do vodstva. Darboe je nagazio Ljubičića u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku, a Petković je silovitim udarcem pogodio za 1:0 u 43. minuti.

U drugom poluvremenu je Astana imala prvu ozbiljniju šansu, i to opet preko Tomasova, no Dinamo je povećao svoje vodstvo u 53. minuti. Opet je dosuđen kazneni udarac, ovoga puta nakon prekršaja na Emreliju, a Petković po drugi puta zabija s bijele točke.

Par minuta kasnije je Nevistić sjajno zaustavio veliku šansu Darboa, a odmah nakon toga Dinamo zabija treći gol. Bulat je s nekih 17 metara izveo slobodan udarac, a lopta je uz malo pomoć živog zida završila u gornjem lijevom kutu mreže.

Astana je smanjila rezultat u 78. minuti nakon slabe reakcije Dinamove obrane. Hovhanisjan je primio loptu na rubu šesnaesterca, Ljubičić je u duel s njim ušao jako slabo, a Armenac zabija pored ljutitog Nevistića za 3:1.

Taj gol ipak nije uzdrmao Dinamo pa je tako nakon samo nekoliko minuta na semaforu stajalo 4:1. Marin, koji je ušao umjesto Vidovića, nije pogodio nakon ubačaja Menala, ali je nakon onog Mihajličenka. S pet metara, njegov udarac glavom je bio neobranjiv.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade je Halilović, koji je zamijenio strijelca Bulata, zabio gol s nekih dvadesetak metara, iako gol ide i na dušu vratara Čondrića koji je morao bolje reagirati.

Dinamo je tako upisao veliku pobjedu od 5:1, unatoč tome što je nekoliko puta poklonio Astani da kreira velike šanse pred Nevistićem. Srećom, greške im se nisu obile o glavu, a pred golom protivnika su bili toliko efikasni da su zabili pet pogodaka na xG od 2.30. U idućem europskom susretu ih čeka kosovarski Ballkani.

Komentari

Povezano