Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamo uvjerljiv, Split još i više

Nismo vidjeli previše uzbuđenja u dva susreta 11. kola FAVBET Premijer Lige koja su na rasporedu bila u nedjelju, a uvjerljive su pobjede upisali košarkaši Dinama i Splita.

Plavi iz Zagreba slavili su sa 76:53 na neugodnom gostovanju u Sinju kod Alkara. Domaćini niti u jednom trenutku nisu vodili, Dinamo je brzo došao do desetak poena prednosti, a susret su prelomili u trećoj dionici otišavši na preko +20 te na koncu mirno priveli susret kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji kod Dinama bio je Ivan Tvrtko Majić ubacivši 22 poena, a vrlo dobru all-round utakmicu odigrao je Hrvoje Garafolić, koji je upisao 13 poena, osam skokova i tri ukradene lopte, dok je jedini dvoznamenkasti igrač Alkara bio Andrija Blatančić s 15 ubačenih koševa.

Još uvjerljiviju pobjedu upisali su košarkaši Splita, koji su na Gripama svladali Bosco sa 104:54. Dobro su se gosti iz Zagreba držali prvih desetak minuta, da bi Žuti serijom 21:0 između 12. i 17. minute otišli na velikih 47:24 i time već zaključili rezultatsku neizvjesnost ovog susreta.

Double-double učinke su kod Splita upisali D.J. Funderburk sa 17 poena i 10 skokova te Ante Perkušić sa 16 ubačaja i 12 uhvaćenih lopti, a kod Bosca se sa 16 poena istaknuo Borna Katanović.

U jedinoj subotnjoj utakmici, Dubrovnik je slavio kod Škrljeva s 86:72 uz 18 poena Filipa Vujičića, dok Škrljevu nije pomogao ni dobro raspoloženi Nikola Stanojević, koji je upisao 21 poen i 10 skokova.

Komentari

Povezano