Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamov europski krvnik pobjedom stigao na korak do naslova prvaka nakon 5 godina

Nakon 1976., 1985. te 2019., solunski PAOK na korak je do osvajanja naslova pobjednika grčkog prvenstva. Zanimljiv format natjecanja kroz tzv. Championship Round, u kojem je 10 utakmica odigralo šest najboljih ekipa nakon dva odigrana kruga prvenstva, nudio je velike derbije između PAOK-a, gradskog rivala Arisa te atensko-pirejskih AEK-a, Olympiakosa i Panathinaikosa iz kola u kolo.

Sva četiri kluba do prije dva kola bila su u igri za naslov prvaka, da bi Panathinaikos trima uzastopnim porazima u potpunosti ispao iz trke, a slično je napravio i njihov gradski rival AEK dvama uzastopnim porazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U večerašnjim super-derbijima Olympiakos je bio bolji od AEK-a naših Domagoja Vide i Roberta Ljubičića rezultatom 2:0 i ostavio mu šanse za osvajanje naslova prvaka na minimumu, jer PAOK hrvatskog reprezentativnog vratara Dominika Kotarskog je kod kuće s visokih 4:1 pobjedio Panathinaikos našeg nekadašnjeg reprezentativca Tina Jedvaja. Ključna su bila dva pogotka srpskog desnokrilnog napadača Andrije Živkovića, a po jedan pogodak dodali su još i Taison i Vieirinha.

Tako je klub koji je izbacio Dinamo u osmini finala Konferencijske lige došao u priliku osvojiti naslov prvaka u posljednjem kolu i to na terenu gradskog rivala Arisa, dok AEK kod kuće igra s najslabijom ekipom mini lige, Lamijom. U slučaju AEK-ove pobjede, PAOK-u će trebati pobjeda s obzirom da AEK ima bolji međusobni omjer tijekom prvenstva.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano