Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinamove rezerve lako do pobjede nad Ponikvama

Završnim danom šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa bogatiji smo za isto toliki broj momčadi koje će se sučeliti u osmini finala natjecanja. Nakon što su prolaz već izborili Hajduk, Slaven Belupo, Rijeka, Osijek, Cibalia i Varaždin, danas smo na rasporedu imali čak deset utakmica.

Jedan od parova donio nam je zagrebački dvoboj četvrtoligaša Ponikva i prvoligaša Dinama. Ponikve su trenutno član 3. NL – Centar u kojoj nakon šest odigranih kola drže tek 13. mjesto od ukupno 18 momčadi. Trenutačni im je skor dvije pobjede, jedan remi i tri poraza. Njihova je povijest nastupa u Kupu Hrvatske skromna, pa im je ovo tako tek druga sezona natjecanja. U onoj prvoj, 2014./15., u pretkolu su s 4:1 pobijedili Radoboj, da bi u šesnaestini finala također bili spareni s Dinamom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponikve su tada stigle u vodstvo preko Roberta Klarića, da bi Ángelo Henríquez i Ognjen Vukojević donijeli preokret i tijesnu pobjedu Modrih. Svakako je zanimljivo istaknuti kako je i tada i danas glavni trener Ponikvi Hrvoje Pipinić, dok kod igračkog kadra ni u jednoj ni u drugoj momčadi iz ta dva vremenska perioda ne nalazimo poveznice.

Ove su sezone Ponikve u pretkolu Kupa svladale Bilogoru 0:2 golovima Marija Fajdige i Luke Gajskog. Kod najuspješnije momčadi Hrvatskog kupa je pak nepotrebno i neumjesno spominjati sva slavlja i povijesne rezultate. Recimo tek da je gostujući trener Sergej Jakirović susret iskoristio za rotaciju prvotimaca i davanje prilika igračima s manjom minutažom.

Domaćin je susret započeo u sastavu Bermanec – Žejavac, Đopar, Bukovac, Bakarić, Čordaš, Vragolović, Fajdiga, Berić, Atlija, Jadek, napravivši tako tri promjene od poraza protiv Lučkog prošlog vikenda. Dinamo je pak u potpunosti izmijenio startnu jedanaestorku, pa su tako od prve minute krenuli Zagorac – Menalo, Sosa, Bernauer, Perković – Sučić, Halilović – Kaneko, Marin, Rukavina – Kulenović. Ujedno je ovo bio debi Dinamova ovoljetnog pojačanja, Urugvajca Joaquína Sose.

Prvih pola sata utakmice proteklo je u jalovoj dominaciji Dinama koji je teško ozbiljnije prijetio domaćim vratima. Ponikve su zato, posložene u gusti defanzivni blok, dobro odolijevale napadima Modrih ali i opasno prijetile iz hitrih kontranapada. Ipak, kvaliteta gostiju stiže na svoje u 38. minuti, kada Sandro Kulenović sam radi veći dio posla u kaznenom prostoru gostiju, pronalazi prostor i zabija u suprotni kut za 0:1. Kulenoviću je ovo prvi gol u dresu Dinama u 22. nastupu.

Odmah po nastavku drugog poluvremena Modri su povisili vodstvo. Akcija koja je započela s lijeve strane dovela je loptu do sredine domaćeg kaznenog prostora, tamo po pokušaju udarca Kulenović istu samo skreće desno do usamljenog Takure Kaneka koji lako zabija za 0:2.

Fokalna točka Dinamovih napada Kulenović napravio je dobar dio posla u 59. minuti kada je izmiješao svog čuvara te potom odigrao za Antonija Marina koji efektno zabija iz blizine za 0:3.

Zamjene su kod Dinama razvodnile tonus igre, a iskoristile su to Ponikve za počasni pogodak! Iz slobodnog udarca s lijeve strane lijepo je ubacio Mihael Đopar, a 17-godišnji Leon Jadek glavom loptu pospremio u mrežu za 1:3!

Nisu naravno domaći imali previše šansi za preokretom, a potvrdili su to Modri pogotkom pred kraj utakmice. Sjajno je u rašlje pogodio debitant Luka Vrbančić za 1:4 u 88. minuti, a valja reći kako je Vrbančić inače i sam bivši igrač Ponikvi!

Komentari

Povezano