Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dinko Jeličić više nije trener Gorice

Nakon grozomorne 2024. godine gdje je Gorica u devet ligaških utakmica upisala samo jednu pobjedu, danas se dogodio i očekivani razvoj događaja u kojem je ceh lošim rezultatima platio dosadašnji glavni trener Dinko Jeličić.

Jeličić je vodstvo momčadi iz Velike Gorice preuzeo prošlog ljeta, nakon što je klupu kluba napustio Željko Sopić koji je otišao u Rijeku. Zagrebački trener nastavio je s dobrim rezultatima koje je nizao i njegov prethodnik, te je Gorica 2023. godinu dočekala na četvrtom mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uvodnih je 12 utakmica upisao samo dva poraza, pritom pobjedivši i Hajduk i Dinamo, da bi u ovoj kalendarskoj godini upisao tek minimalnu pobjedu nad Slaven Belupom. Činilo se tada da će Gorica krenuti na bolje, no nakon teškog poraza od Dinama u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa uslijedio je ligaški poraz od jedne od najgorih momčadi u povijesti HNL-a Rudeša.

Prekjučer je Gorica ponovno izgubila, ovaj put na domaćem terenu od Hajduka, a bila je to kap koja je prelila čašu ljudima iz klupske uprave. Trener i klub dogovorili su danas obostrani raskid suradnje, što implicira da je i sam trener izgubio samopouzdanje da može preokrenuti situaciju u prvoligašu.

Gostovanje u Puli kod Istre 1961 tako će voditi Mensur Mujdža u suradnji s Markom Krnjićem, koji su oboje bili pomoćnici bivšem trener Jeličiću. Mujdža je tu ulogu nakratko već obavljao krajem 2022. godine kada je Goricu napustio Igor Angelovski koji ju je pustio na zadnjem mjestu ligaške karavane. Gorica i dalje ostaje u relativno obećavajućoj situaciji s 30 bodova na kontu i samo šest bodova zaostatka za Osijekom i Lokomotivom na četvrtom, odnosno petom mjestu.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano