Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dino Prižmić pobjednik Roland Garrosa

Nakon odličnog turnira u kojem je u pet mečeva izgubio samo jedan set Dino Prižmić danas je igrao finale juniorskog Roland Garrosa. Tamo ga je čekao bolivijski predstavnik i deveti junior svijeta Juan Carlos Prado Angela. Prižmić je nastavio gdje je stao i lakoćom postao četvrti Hrvat s titulom juniorskog Grand Slam pobjednika. Sada Hrvatska ima četiri osvajača i četiri osvajačice juniorskih Grand Slam titula.

Dino je uvjerljivo krenuo u meč i za samo 35 minuta uzeo prvi set. Odmah u početku Dino je bio dominantan te poveo 3:0. Nakon jednog gema Bolivijca Prižmić je ponovno uzeo tri u nizu i sa 6:1 poveo u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Angela je držao egal do rezultata 2:2. Tada Prižmić uzima dva gema u nizu i ostvaruje nedostižnu prednost. Mirno je odservirao do kraja i sa 6:4 donio Splitu drugu juniorsku titulu u dvije godine.

Prižmić je tako postao osmi Hrvat koji je osvojio titulu juniorskog Grand Slama. Prije njega su to uspjeli Marin Čilić koji je također uzeo Roland Garros, Borna Ćorić i Mili Poljičak koji je prošle godine slavio na juniorskom Wimbledonu. Od juniorki, Grand Slam u juniorskoj konkurenciji su uzele Mirjana Lučić Baroni, Jelena Kostanić, Ana Konjuh i Petra Marčinko.

Komentari

Povezano