Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dino Prižmić poražen od Džumhura

Svoj meč četvrtfinala Challengera u Istanbulu danas je igrao mladi Dino Prižmić. Protivnik mu je bio stari znanac Damir Džumhur s kojim je na Challengeru u Banja Luci imao sitni incident. Nakon velike drame i tri seta Džumhur je pobijedio Prižmića.

Džumhur je bolje krenuo u meč i prvi oduzeo servis Prižmiću. Do kraja seta je još jednom breaknuo Prižmića i sa 6:3 poveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu su oba tenisača po dva puta gubila svoj servis pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo je Džumhur poveo 2:1 nakon čega naš tenisač uzima četiri poena u nizu. Na kraju je sa 7:3 Prižmić odveo meč u odlučujući set.

Set odluke krenio je s tri breaka u prva tri gema. Prižmić je svoj servis gubio dva puta, dok je Džumhur svoj gubio jednom. Pri rezultatu 3:1 za Džumhura, Prižmić je uzeo četiri gema u nizu i došao u priliku odservirati za meč. Dino to nije iskoristio i meč se nastavio.

Odmah u idućem gemu Prižmić je ponovno izgubio svoj servis i ovog puta je Džumhur došao u situaciju odservirati za meč. Džumhur tu priliku nije propustio i potvrdio je prolazak u polufinale.

Komentari

Povezano