Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dino Prižmić poražen u prvom kolu Saint-Brieuca

Dino Prižmić nije se u srijedu uspio plasirati u drugo kolo Challengera u francuskom Saint-Brieucu. Tamo je u prvom kolu, u svom petom uzastopnom meču s nekim francuskim tenisačem, upisao poraz od Benjamina Bonzija s 2-0 u setovima.

Prvi set je Splićaninu proletio za nešto više od 30 minuta. Meč je Bonzi otvorio dobrim gemom na početnom udarcu da bi već u drugom gemu meča Prižmiću oduzeo servis. Imao je Prižmić zatim tri break lopte za povratak, no nijednu nije realizirao te je svoj prvi gem osvojio tek u kod rezultata 0:3. To mu je bio i jedini gem u setu te je tako prvi set Francuz osvojio sa 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom se nastavila loša igra na početnom udarcu Splićanina. Nakon što je u prvom setu osvajao samo 18% poena na drugom servisu, slično je nastavio i u drugoj dionici igre. Već u prvom gemu je dopustio break Bonziju te se činilo kako je meč izgubljen. Ipak, vraća se breakom za 1:1, no zatim ponovno gubi svoj servis. Do kraja meča nijedan tenisač nije gubio svoj početni udarac, ponajviše zbog Prižmićeve loše realizacije break prilika u drugom setu (1/9). Najviše ih je propustio na Bonzijevom servisu za meč kada nije realizirao 0-40 te još dodatne dvije break prilike.

Prižmiću sada slijedi veliki pad na ATP ljestvici te će od idućeg tjedna biti najbolje 378., a nije nemoguće da taj broj bude još i viši. Popravak forme Splićanin će tražiti u Brestu gdje će kroz kvalifikacije pokušati izboriti nastup u glavnom ždrijebu.

Komentari

Povezano