Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dino Prižmić rutinski izborio glavni turnir Australian Opena

Hrvatski tenisač Dino Prižmić je pobjedom od 6:3 6:4 protiv Aziza Dougaza u trećem kolu kvalifikacija izborio plasman u glavni turnir Australian Opena. Za 18-godišnjaka je ovo ujedno i prvi plasman u glavni ždrijeb nekog Grand Slama i to u prvom pokušaju.

Nakon preokreta protiv Mariana Navonea i poprilično dominantne završnice meča protiv Duje Ajdukovića, Dino noćas nije imao nikakvih poteškoća protiv Tunižanina kojeg je svladao bez izgubljenog servis gema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajač juniorskog Roland Garrosa je tijekom prvog seta Dougazu dozvolio svega dva poena na svom servisu, dok je jedine poteškoće na servisu imao kod zaostatka od 2:1 u drugom setu. Tada je Tunižanin izborio jednu break loptu koju je Dino spasio sjajnim napadom, a nakon deucea je odservirao dva odlična servisa koja Dougaz nije uspio vratiti u teren za 2:2.

Upravo je u sljedećem gemu Prižmić došao do breaka vrijednog osvajanja drugog seta i u konačnici pobjede za plasman u glavni turnir.

Potencijalni Prižmićevi protivnici u prvom kolu su razni, a ističemo čak trojicu iz TOP 10 – Novaka Đokovića (1.), Daniila Medvedeva (3.) i Huberta Hurkacza (9.).

Komentari

Povezano