Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dino Prižmić spasio pet meč lopti, no ipak izgubio u četvrtfinalu Umaga

Jedini preostali hrvatski tenisač u ždrijebu, 17-godišnji Dino Prižmić u četvrtfinalu se susreo s australskim tenisačem i 90. igračem svijeta Alexeijem Popyrinom.

Treći meč u karijeri Toura za mladog Splićanina nije krenuo idealno, jer je već u prvom gemu izgubio servis. Oba su tenisača držala svoj servis, sve do rezultata 5:4 kad je Popyrinu Prižmić, nošen bučnom podrškom domaće publike, izjednačio na 5:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti kod jednog niti kod drugog tenisača prvi servis nije bio na naročitoj razini te se držao ispod 60%, no Prižmić je što se set više bližio kraju, sve više počeo namještati ruku.

Nažalost, razina Prižmićevog servisa u drugom je setu ponovno opala, a tome u korist govori i da je u četvrtom gemu napravio čak tri dvostruke pogreške, zbog čega je Popyrin ”ni kriv ni dužan” stigao do vodstva 3:1, no već u sljedećem gemu vratio break dobrom igrom na reternu.

Oba su tenisača u kvalitetnoj igri punoj lijepih izmjena stigla do rezultata 6:5, pri čemu je Prižmić i spašavao pet meč lopti svog suparnika, no šestu više nije mogao te je Popyrin nakon 2 sata i 23 minuta drame stigao do polufinala i postao prvi australski polufinalist u povijesti umaškog turnira.

Za sam kraj, spomenimo i kako je u polufinalu parova iznenađenje napravila hrvatsko-slovenska kombinacija Blaž Rola/Nino Serdarušić pobjedivši francuski par Doumbia/Reboul rezultatom 7:6, 6:4 nakon 1 sata i 36 minuta igre te će se u finalu susresti s talijanskim parom Bolelli/Vavassori.

Komentari

Povezano