Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dino Prižmić u polufinalu, Ivan Dodig u finalu Roland Garrosa

U prijepodnevnom terminu od 11 sati dva naša tenisača su tražila prolaz dalje na Roland Garrosu. Dino Prižmić je tražio prolaz u polufinale juniorskog turnira, dok je Ivan Dodig u paru s Austinom Krajičekom tražio drugo finale u nizu na pariškoj zemlji.

Protivnik Prižmiću bio je Britanac Henry Searle. Nakon teškog prvog seta, Prižmić je u drugom setu slomio otpor protivnika i u dva seta ušao u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije krenulo dobro za našeg predstavnika koji je izgubio prva dva gema. Prižmić nakon toga diže razinu igre i s četiri gema u nizu dolazi u prednost. Ipak, tada ponovno gubi svoj servis i Searle izjedančuje na 4:4.

Nakon toga oba tenisača su držala svoj servis i otišlo se u tie-break. Tamo je Searle poveo 3:2 nakon čega Prižmić uzima pet poena u nizu za vodstvo u setovima.

Prižmić je u drugom setu prvi oduzeo servis protivniku i poveo 3:1. Do kraja je Prižmić još jednom breaknuo protivnika i sa 6:3 prošao u polufinale.

Dodig i Krajiček su za protivnika imali isti par kao prošle godine u polufinalu, odnosno kombinaciju Granollers/Zeballos koju su svladali u dva seta.

Hrvatsko-američki par je prvi oduzeo servis protivniku i poveo 4:1. S nekoliko odličnih poena na servisu za set Dodig i Krajiček su uspjeli povesti u setovima.

U drugom setu oba para su držala svoj servis pa je odluka pala u tie-breaku. Tamo su Dodig i Krajiček bolje krenuli i poveli 4:0. Tu prednost su zadržali do kraja i sa 7:3 prošli u finale. Tamo ih čeka bolji iz meča Middelkoop/Miles – Gille/Vliegen koji su u prvom kolu izbacili Mektića i Pavića.

Komentari

Povezano