Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dino Prižmić uspješan na startu Challengera u Francuskoj

Dino Prižmić se u ponedjeljak probio u drugo kolo Challengera u Mouilleron-le-Captifu. Tamo je u prvom kolu igrao protiv Lucasa Pouillaina, domaćeg igrača s pozivnicom. Njega je svladao s 2-1 u setovima, nakon više od dva sata igre.

Meč je krenuo dobro za Splićanina te je kod vodstva 2:1 prvi put oduzeo servis Francuzu. No, nije uspio potvrditi break te je to potaknulo Poullaina na preokret. Stigao je Francuz do vodstva 5:4 i servisa za set, no tada Prižmić kreće u seriju gemova. Osvaja tri gema u nizu za 7:5 i vodstvo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu mogao je Splićanin prelomiti meč. Poveo je s 1:0 te je imao i tri vezane break lopte za 2:0. Nije ih iskoristio te do kraja seta nije osvojio niti jedan gem. Tako je sa 6:1 Poullain odveo meč u set odluke.

Uspio se tamo sabrati Prižmić te je nakon zaostatka 0:1 osvojio pet gemova u nizu za vodstvo 5:1. Tada Poullain samo odgađa poraz smanjivanjem na 5:2 nakon kojeg Prižmić na svom servisu zaključuje meč za pobjedu 7:5, 1:6, 6:2.

Splićanina u drugom kolu čeka još zahtjevniji zadatak s obzirom na to da čeka pobjednika meča između Richarda Gasqueta i Nikoloza Basilashvilija.

Komentari

Povezano