Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Direktor HTS-a: “U Parizu od Pavića i Mektića očekujem zlato”

Polufinalni dan na Plava Laguna Croatia Openu označio je dolazak direktora Hrvatskog teniskog saveza Vladimira Jovanoskog na “Ofenziva break”. Gospodin Jovanovski je s nama podijelio zahtjeve njegove funkcije, svoje mišljenje o stanju hrvatskog tenisa te još mnogo toga.

Vladimir Jovanoski je direktor Hrvatskog teniskog saveza nešto više od pet godina. Funkcija je to koja nosi puno stresa i odgovornosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi se u savezu bavimo organziranjem natjecanja za sve igrače od deset godina starosti i starije, bilo to nacionalna prvenstva, lige, međunarodni turniri itd. Uz to, organizacija Davis i Billie Jean King Cupa kada se oni održavaju u Hrvatskoj je također naša zadaća.

Olimpijske igre kreću, a Hrvatska je u Tokiju prije četiri godine u konkurenciji muških parova osvojila zlato i srebro. Mektić i Pavić su bili zlatni, dok su Dodig i Čilić osvojili srebro.

Nažalost, ove godine nećemo ponoviti uspjeh jer zbog ozljede Čilića nema njega i Dodiga. Unatoč tome, od Mektića i Pavića očekujem obranu zlata. Vekić je u Wimbledonu pokazala da je u dobroj formi i da može igrati protiv svakoga. Nastupa i u “mixu” s Pavićem te bi i oni mogli do medalje.

Hrvatska trenutno ima jako puno talentiranih mladih igrača od Ajdukovića, Prižmića, Dodiga do Poljička i Mikruta. Savez pruža ogromne napore kako bi njima, ali i ostalim talentiranim igračima pružio sve uvjete za razvoj.

Svaki od njih ima našu financijsku i trenersku podršku. Uz to, svake godine preko “Croatian tennis pro tournamentsa” organiziramo tri Challenger turnira i pregršt turnira ITF razine gdje naši tenisači imaju priliku okušati se protiv najboljih tenisača na svijetu. Vidjeli smo da je to dobar put u Zagrebu gdje je Mikrut igrao u finalu.

Kada se priča o tenisu u Hrvatskoj, najvažnija stavka je uvijek infrastruktura.

Da, žao mi je što smo ostali bez Nacionalnog teniskog centra. Pokušavamo iz godine u godinu povećavati broj terena i “natjerati” što više ljudi da se bavi tenisom. Naravno, situacija nije savršena, ali nadamo se da će se nastaviti svake godine poboljšavati.

Komentari

Povezano