Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Dizačica utega s Madagaskara ispisala povijest na SP-u

U ponedjeljak je u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, započelo Svjetsko prvenstvo u dizanju utega. Već prvog dana je ispisana povijest.

Povijest madagaskarskog sporta je ispisala Rodina Randafiarison koja je osvajanjem srebrnih odličja u kategoriji do 45 kilograma postala prva sportašica ili sportaš te zemlje koja je na Svjetskom prvenstvu u nekom olimpijskom sportu osvojila medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Randafiarison je u trzaju podigla 77 kilograma što je bilo samo kilogram manje od prvoplasirane Sirivimon Pramomgkhol s Tajlanda čime je osvojila prvu srebrnu medalju. Poslije toga je u izbačaju u prvom pokušaju podigla 93 kilograma nakon čega iz dva pokušaja nije uspjela podići 100. Ipak i ta 93 kilograma su bila dovoljno za srebro i u tom dijelu natjecanja jer je samo spomenuta Tajlanđanka podigla više (101). U konačnici, ukupan zbroj od 170 kilograma joj je donio i treće srebro.

S tri zlata se okitila Sirivimon Pramongkhol s ukupnih 179 kilograma, 78 u trzaju i 101 u izbačaju, dok je tri bronce osvojila Cansu Bektas iz Turske sa 75 kilograma podignutih u trzaju, 87 u izbačaju te s ukupna 162 kilograma.

“Prekrasno – nikada prije nismo osvojili ovakvu medalju, nikada ni u jednom sportu”, rekao je Alex Randriamanarivo, predsjednik Madagaskarske saveza za dizanje utega i glavni tajnik njezinog Nacionalnog olimpijskog odbora.

Nijedan sportaš s Madagaskara nikada nije osvojio medalju na Olimpijskim igrama, a kao najveći uspjeh izdvajamo finale atletičara Jean-Louisa Ravelomanantsoe na utrci na 100 metara na OI 1968. godine. Tada je bio osmi s vremenom 10.28, dok je u toj utrci zlatni bio Jim Hines koji je postavio svjetski rekord s vremenom 9.95.

Komentari

Povezano