Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dobro došli natrag! Sacramento Kingsi nakon 16 godina u NBA doigravanju

Košarkaši Sacramento Kingsa su sinoć sa 120:80 svladali Portland Trail Blazerse na gostovanju u njihovom Moda Centru čime su i matematički osigurali plasman u doigravanje po prvi put nakon 16 sezona izbivanja. Posljednji put su čari doigravanja okusili u sezoni 2005./06.

Kingse su sinoć do laganog trijumfa protiv desetkovanih Blazersa, koji su imali svega 7 aktivnih igrača u zapisniku, predvodili Malik Monk s 19 poena, De’Aaron Fox s 18 te Kevin Huerter sa 17 poena. Ova pobjeda je označila prekidanje dva niza – najduljeg niza bez doigravanja u povijesti NBA lige te prekid najduljeg aktivnog niza bez doigravanja u 4 “velika američka sporta” koji sada pripada New York Jetsima (12 sezona bez doigravanja). Također, protekle večeri je Keegan Murray, 4. izbor Sacramenta s prošlogodišnjeg Drafta, postao rekorder lige po broju ubačenih trica u sezoni u konkurenciji novaka. Dosad je rekord držao Donovan Mitchell sa 187 trica u sezoni 2017./18., dok je Murray trenutno na 188.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spomenutoj sezoni 2005./06. su Kingsi u doigravanje ušli kao 8. momčad Zapadne konferencije te su u prvoj rundi ispali od San Antonio Spursa sa 4-2 u seriji. Tada su ih predvodili Mike Bibby, Bonzi Wells, Shareef Abdur-Rahim, Kevin Martin te Ron Artest. U ovom trenutku drže 3. mjesto Zapadne konferencije s omjerom 46-30 te zasigurno neće biti gore plasirani od tog mjesta na kraju regularne sezone, dok im u preostalih 6 utakmica koliko je ostalo do kraja, predstoji borba za drugo mjesto s Memphis Grizzliesima koji trenutno imaju dvije pobjede više.

Komentari

Povezano