Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig bolji od Serdarušića u hrvatskom dvoboju, Prižmić ispao

Nakon što je Luka Mikrut ranije već osigurao nastup u četvrtfinalu, isto su pokušali Matej Dodig i Dino Prižmić. Osječanin je pobjedom protiv Nine Serdarušića uspio izboriti nastup među najboljih osam u Zagrebu dok je Prižmića zaustavio Kazahstanac Dmitry Popko.

Dodig je u meč ušao loše te se brzo našao u zaostatku dvostrukog breaka. Do kraja seta je uspio smanjiti na 5:4, ali tada je Serdarušić ostao smiren te je uspio odservirati za osvajanje seta sa 6:4. Nakon toga je Osječanin zaigrao bolje te je do kraja meča Serdarušiću prepustio samo tri gema te je upisao pobjedu rezultatom 4:6, 6:1, 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prižmić je u meč s Popkom ušao kao favorit iako Kazahstanac ove sezone na nižim razinama bilježi kvalitetne rezultate. U jednom trenutku imao je 23 pobjede u nizu prije nego li ga je zaustavio Juan Pablo Ficovich. Meč je Popko otvorio dobro te je brzo oduzeo servis Prižmiću. Splićanin se uspio vratiti na 2:2, ali tada Popko osvaja četiri gema u nizu za osvajanje seta sa 6:2.

Slična priča je bila u i u drugom setu. Popko je nakon 1:1 osvojio četiri od idućih pet gemova. Prižmić tada spašava jedan servis za meč, no na drugom je nemoćan te Popko koristi svoju prvu meč loptu za pobjedu 6:2, 6:4.

Dodigu će ovo biti drugo četvrtfinale na Challenger razini u karijeri. Tamo će ga čekati upravo Popko. Mikrut će svoj meč četvrtfinala igrati protiv talentiranog Meksikanca Rodriga Pacheca Mendeza.

Komentari

Povezano