Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Krajicek izborili peto ATP finale ove sezone; Gojo u finalu kvalifikacija Eastbournea

Najbolji hrvatski tenisač u parovima, Ivan Dodig je zajedno s Amerikancem Austinom Krajicekom izborio plasman u finale ATP turnira u Londonu. Oni su danas u polufinalnom ogledu sa 7:6 7:6 svladali Santiaga Gonzaleza i Edouarda Roger-Vasselina.

Prvi set je bio u potpunosti izjednačen i bez break prilika pa je odlučen u tiebreaku. Njega su bolje otvorili Gonzalez i Roger-Vasselin koji su poveli s 4-2, no do kraja seta Dodig i Krajicek osvajaju 5 poena u nizu i tako osvajaju prvi set sa 7:6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu smo gledali nešto više napetijih gemova, međutim ponovno nijedan par nije uspio doći do breaka pa je ponovno odluka o pobjedniku seta pala u tiebreaku. Dodig i Krajicek su ključan mini-break napravili pri rezultatu 3-3 kada je Amerikanac odigrao perfektnu paralelu te su tu prednost uspješno obranili i u konačnici, poslije Krajicekovog as servisa, dobili tiebreak sa 7-5.

U finalu će igrati protiv američko-češke kombinacije sastavljene od Taylora Fritza i Jirija Lehečke, a dodajmo još kako je Dodig nakon današnje pobjede postao 4. najbolje plasirani igrač parova. To je izjednačenje njegovog najboljeg plasmana u karijeri.

U Velikoj Britaniji je danas igrao i Borna Gojo koji je rutinski sa 6:4 6:3 svladao Norvežanina Viktora Durasovića čime se plasirao u finalno kolo kvalifikacija ATP turnira u britanskom Eastbourneu.

Splićanin je danas bio za glavu i ramena bolji tenisač pa Norvežaninu nije dopustio da se razigra. Gojo Durasovicu nije dozvolio niti jednu break priliku u meču, dok mu je oduzimao po jedan servis gem u svakom od setova.

Gojo je današnji meč okončao sa 71% ubačenog prvog servisa, dok je osvojio čak 94% poena nakon ubačaja (32/34). Odservirao je i 11 aseva te je imao 24 winnera uz samo 4 neprisiljene pogreške. U sutrašnjem dvoboju za plasman u glavni turnir, igrat će protiv prvog nositelja kvalifikacija – 19-godišnjeg Francuza Luce van Asschea.

Komentari

Povezano