Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Krajicek izborili polufinale US Opena i postali najbolji par svijeta

Nakon što je prethodno Mate Pavić izborio plasman u polufinale mješovitih parova US Opena s Enom Shibaharom, večeras je Ivan Dodig izborio polufinale muških parova zajedno s Austinom Krajicekom.

Dodig i Krajicek su svladali Huga Nysa i Jana Zielinskog nakon nešto malo više od dva sata tenisa rezultatom 6-4 2-6 6-3 za plasman među četiri najbolja para na posljednjem Grand Slamu sezone. Iako su osvojili dva poena manje gledajući kompletan meč, Dodig i Krajicek su napravili jedan break više što je u konačnici ipak nešto važnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnjom pobjedom su ostvarili najveći uspjeh svojih karijera postavši najbolji svjetski par na ”live” rankingu. Gledajući individualno, Austin Krajicek će od ponedjeljka biti najbolji tenisač svijeta u parovima, dok će Ivan Dodig biti odmah iza njega na drugom mjestu što je njegov novi najbolji plasman na ATP ljestvici u karijeri. Dosad je to bilo četvrto mjesto.

U polufinalu će igrati protiv američko-britanske kombinacije sastavljene od Rajeeva Rama i Joea Salisburyja. Krajicek i Dodig vode s 2-1 u međusobnim dvobojima.

Komentari

Povezano