Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Krajicek nakon drame do polufinala Queen’s Cluba

U četvrtfinalu Queen’s Cluba Ivan Dodig i Austin Krajicek igrali su protiv Santiaga Gonzáleza i Édouard Roger-Vasselina. U petom međusobno ogledu ova dva para, po četvrti put je pobjedu odnio hrvatsko-američki par, ovaj put s 2-1 u setovima.

Prvi set bio je izjednačen te se u cijelom setu vidjela samo jedna break prilika koju su Dodig i Krajicek uspješno spasili te je to značilo da se set odlučivao u tie-breaku. Tamo je jedini mini break viđen kod 5:5 kada Gonzalez i Roger-Vasselin dolaze do set lopte koju i koriste za osvajanje seta sa 7:6(5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici igre rani break radi meksičko-francuska kombinacija te odlazi na 2:0. Dodig i Krajicek se vraćaju te se do njihovog vodstva od 4:3 igra bez breakova. Tada je medicinski timeout uzeo Francuz nakon kojega ipak nije predao meč, ali je u bio u potpunosti limitiran u igri, a ponajviše na servisu. Svoj servis je odmah nakon timeouta i izgubio što je značilo da su Dodig i Krajicek imali priliku završiti set. To su i učinili te su sa 6:3 odveli meč u supet tie-break.

Tamo smo vidjeli pravu dramu. Već na startu Krajicek radi dvostruku pogrešku i to kada je servirao ozlijeđenom Roger-Vasselinu. Vraćaju se brzo na 2:2, ali onda Francuz kod 3:2 radi return winner. Vratili su i taj mini break Dodig i Krajice te se do 6:5 igra bez gubljenja poena na svom servisu. Tada vraćaju set u egal, ponovno na servisu Roger-Vasselina. Do 7:7 je set išao svojim tokom, a tada Dodig i Krajicek daju Gonzálezu priliku da završi meč.

Ipak, Meksikanac šalje volej u mrežu te vraća Hrvata i Amerikanca na 8:8. U poenu koji je slijedio Meksikanac i Francuz dolaze do meč lopte koju Krajicek spašava servisom, ali im u idućem poenu daje novu dvostrukom servis pogreškom. Spašavaju zatim i drugu meč loptu, a ubrzo nakon i treću te dolaze do svoje prve meč lopte koju i koriste za pobjedu (5)6:7, 6:3, 13:11.

Plasirali su se tako Dodig i Krajicek u polufinale gdje će igrati protiv Neala Skupskija i Michaela Venusa. Kasnije na rasporedu svoje mečeve igraju Nikola Mektić i Mate Pavić koji igraju međusobno u četvrtfinalu.

Komentari

Povezano