Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Krajicek osvojili Peking velikim preokretom u sjajnom finalu

Crème de la crème svjetskog tenisa u muškim parovima se ovog jutra po hrvatskom vremenu našao na terenu u finalu ATP turnira u Pekingu. U dvoboju između dva najbolja para današnjice, Ivan Dodig i Austin Krajicek su sa 6:7 6:3 10:5 svladali Wesleya Koolhofa i Neala Skupskog.

Nijedan od parova nije uspio iznuditi break loptu tijekom cijelog prvog seta, a ni u tiebreaku se nisu lako dobivali poeni na primanju servisa. Dapače, prvi do ”mini-breaka” dolaze Dodig i Krajicek za vodstvo od 5:4 uz dva servisa Amerikanca za dovršavanje posla. Do set lopte su došli njegovim as servisom, ali drugi par svijeta se ne predaje te nizom od tri uzastopno osvojena poena dolaze do svoje prve set lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio se igrati sjajan tenis, spašavale su se set lopte i na vlastitom servisu i na primanju, ali u konačnici je prvi set s 14:12 u tiebreaku otišao na stranu Koolhofa i Skupskog. O tome koliko je set bio tijesan dovoljno govori omjer osvojenih poena (45-44) koji je otišao na stranu nizozemsko-britanske kombinacije.

Već kod 1:1 u drugom setu su Koolhof i Skupski imali dvije break prilike za veliku prednost, ali Dodig ih spašava s dva odlična servisa za vodstvo od 2:1. Krucijalan gem drugog seta je bio onaj kod 4:3. Tada je najbolji par svijeta izborio četiri vezane break lopte te su već prvu iskoristili nakon Koolhovog promašenog loba za 5:3. Krajicek je odservirao za 6:3 pa je super tiebreak trećeg seta odlučivao o pobjedniku meča.

Treći set bolje otvaraju Koolhof i Skupski te imaju prednost od 3:1, no onda Dodig i Krajicek nižu seriju od četiri uzastopna poena i preokreću set na svoj mlin. Do prednosti od dva ”mini-breaka” su došli nakon dvostruke pogreške Skupskog za 8:4, a u konačnici je servis-winner Dodiga na prvoj meč lopti presudio za konačnih 6:7 6:3 10:5.

Ovo je za Dodiga i Krajiceka osma zajednička titula karijere te peta ove sezone. Također, za najboljeg hrvatskog tenisača u parovima je ovo čak 24. ATP titula u karijeri u 51 odigranom finalu.

Komentari

Povezano