Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Krajicek poraženi; slijedi im izravan dvoboj za polufinale

Najbolji svjetski teniski par, Ivan Dodig i Austin Krajicek, poraženi su u drugom kolu skupine A ATP završnice u Torinu. Njih su sa 6:4 6:4 svladali Horacio Zeballos i Marcel Granollers.

Hrvatsko-američka kombinacija je u prvom setu propustila sve četiri break lopte, dok su Argentinac i Španjolac realizirali jednu jedinu koju su izborili kod 3:3 što će se pokazati breakom vrijednim prvog seta. Tri od četiri spomenute break lopte su Dodig i Krajicek imali baš u sljedećem gemu kod zaostatka od 4:3 za potencijalni ekspresni povratak u set, međutim nisu ih uspjeli kapitalizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da su oba para imala jednak postotak osvojenih poena na servisu (69%) i returnu (31%), ali Zeballos i Granollers su na koncu ipak osvojili jedan poen više (28-27).

Argentinsko-španjolska kombinacija je prva došla do breaka i u drugom setu, ali ovog puta nešto ranije. Sada su oduzeli servis Dodigu i Krajiceku kod 1:1 te su taj break čuvali bez ikakvih poteškoća sve do kraja meča.

Horacio i Marcel su odigrali sjajan drugi set te su ga u konačnici također dobili sa 6:4 za drugu pobjedu na završnici i osiguran plasman u polufinale s prve pozicije. S druge strane, Dodig i Krajicek će u trećem kolu igrati izravan meč za drugo mjesto i plasman među četiri najbolja para protiv Santiaga Gonzaleza i Edouarda Roger-Vasselina.

Tako su se Zeballos i Granollers “osvetili” Dodigu i Krajiceku za poraz u polufinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa i pritom izjednačili na 2-2 u međusobnim ogledima.

Apropo njihovih sljedećih protivnika, ove godine su igrali tri puta, a Dodig i Krajicek su slavili u sva tri međusobna ogleda. U četvrtfinalu Rotterdama i polufinalima Londona i Pekinga, a zanimljivo je da su u konačnici sva tri navedena turnira i osvojili.

Komentari

Povezano