Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Krajicek poraženi u osmini finala Monte Carla

Ivan Dodig i Austin Krajicek poraženi su u osmini finala parova u Monte Carlu od belgijske kombinacije Sandera Gillea i Jorana Vliegena s ukupnim rezultatom 2:0 (6-4, 6-3).

Dodig i Krajicek ušli su u ovaj meč kao favoriti budući da su bili drugi nositelji na turniru te jer su se nalazili u dobroj formi nakon što su na prethodnom turniru u Miamiju stigli do finala gdje su ih pobijedili Rohan Boppana i Matthew Ebden, prvi par svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set odlučio se u trećem gemu kada Belgijanci, obojica 29. igrači svijeta, rade break koji su uspjeli sačuvati do kraja i tako odnijeli prvi set s ukupnih 6-4. U drugom setu, Gille i Vliegen nastavili su s dobrom igrom te odmah na startu uzimaju servis drugom paru svijetu i potom nakon dobro odrađenog vlastitog servisa dolaze do prednosti 2-0.

Belgijanci nisu dali Dodigu i Krajiceku nikakvu priliku za povratak u utakmicu te u zadnjem gemu rade još jedan break i time završavaju meč nakon malo više od sat vremena igre. Ono što je zanimljivo je da su Dodig i Krajicek meč završili bez ijedne break prilike što je dovoljni pokazatelj koliko su dobar servis imali Belgijanci.

Gille i Vliegen ovom su se pobjedom osvetili Amerikancu i Hrvatu za poraz u finalu Roland Garrosa prošle godine, a ova pobjeda na prvom zemljanom Mastersu ove sezone, im je ujedno i prva pobjeda protiv ova dva suparnika. Belgijance će u četvrtfinalu čekati ili njemačka kombinacija Kevin Krawietz i Tim Puetz ili ruska kombinacija Andrey Rublev i Karen Khachanov čiji je susret na redu danas poslijepodne.

Što se tiče Dodiga i Krajiceka, ovim su porazom ostali bez 910 bodova kao branitelji prošlogodišnjeg Monte Carla. Ostajanje bez tolike količine bodova odrazilo se i na njihov plasman na uživo ljestvici parova. Obojica su tako pala za pet mjesta, Dodig je trenutno osmi, a Krajicek deveti.

Komentari

Povezano