Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Krajicek u četvrtfinalu, Pavić i Hurkacz uspješno apsolvirali meč započet u ponedjeljak

Hrvatski tenisač Ivan Dodig je u paru s Amerikancem Austinom Krajicekom uspješno prošao prvu prepreku na Masters turniru u Cincinnatiju, a istu stvar je učinio i Mate Pavić u paru s Hubertom Hurkaczom.

Nakon što su kao drugi nositelji bili slobodni u prvom kolu, Dodig i Krajicek su jučer s 2-0 u setovima svladali nizozemsko-rusku kombinaciju sastavljenu od Robina Haasea i Karena Khachanova. Dodig i Krajicek su fantastično otvorili prvi set pa su s dva breaka poveli s čak 5-0 te su ga u konačnici dobili s glatkih 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, početak drugog seta pripada Haaseu i Khachanovu koji osvajaju prva tri gema i imaju nove dvije break prilike za odlazak na uvjerljivih 4-0, no Dodig i Krajicek to uspješno spašavaju. Nakon što su tu opasnost otklonili, bio je to početak niza od pet uzastopnih gemova kojim su od zaostatka od 3-0 stigli do prednosti od 5-3.

Break kojeg su napravili kod 3-3 će se pokazati odlučujućim i vrijednim pobjede od 6-1 6-4. Ivan i Austin su meč okončali s 8/9 spašenih break lopti, dok su protivnicima oduzeli četiri servisa.

Njihovi potencijalni protivnici u četvrtfinalu su Mate Pavić i njegov partner Hubert Hurkacz. Oni su u noći s ponedjeljka na utorak započeli meč protiv Australaca Rinkyja Hijikate i Jasona Kublera, a uspješno su ga kompletirali tek u noći sa srijede na četvrtak.

Usprkos tome što su poveli s 2-0 u prvom setu, Pavić i Hurkacz su prvi set izgubili sa 7-5. Imala je hrvatsko-poljska kombinacija dvije break lopte kod zaostatka od 6-5, no nisu ih uspjeli kapitalizirati.

Na startu drugog seta su kod vodstva od 1-0 imali tri break prilike, međutim ni to ne iskorištavaju kao ni jednu break prigodu kod vodstva od 2-1. Ipak, četvrta je bila sreća za Pavića i Hurkacza pa su break napravili u najboljem trenutku – pri vodstvu od 5-4 za osvajanje drugog seta sa 6-4.

Odlučujući treći set je bio neizvjestan do 3-3, a onda Pavić i Hurkacz osvajaju sedam od sljedećih osam poena za konačnih 10-4 i plasman u drugo kolo Mastersa. Tamo ih očekuje meč protiv Marcela Mela i Alexandera Zvereva, a pobjednik će izboriti četvrtfinale i ogled protiv Dodiga i Krajiceka.

Komentari

Povezano