Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Mektić rutinski do drugog kola Miamija

Sva tri hrvatska predstavnika u parovima su svoje mečeve prvog kola Miamija odigrali u nedjelju. Mate Pavić je s Marcelom Arevalom u ranijem terminu osigurao nastup u drugom kolu dok su Nikola Mektić i Ivan Dodig sa svojim partnerima igrali nešto kasnije.

Mektić i Wesley Koolhof su nastavili s igrom koju su pokazali u Indian Wellsu, gdje su osvojili naslov. Već u drugom gemu meča su Alexanderu Erleru i Lucasu Miedleru oduzeli servis i brzo se odvojili na 3:0. Austrijanci su svoj servis još jednom izgubili i kod 5:2 te je hrvatsko-nizozemski par set osvojio sa 6:2. Mektić i Koolhof su i u drugom setu rano došli do breaka, ovaj put kod rezultata 2:1. Servis su držali do 5:2 kada su ponovno, kao i u prvom setu, Austrijancima oduzeli servis za pobjedu 6:2 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Austin Krajicek su svoj meč igrali protiv Yukija Bhambrija i Michaela Venusa. Amerikanac i Hrvat su se za osvajanje prvog seta trebali dobro pomučiti. Cijeli set su bili lošiji par na vraćanju servisa, ali su svejedno kroz tiebreak osvojili prvi set. U 13. igri su bili bolji sa 7-5. Drugi set su započeli s problemima na servisu. Indijac i Novozelanđanin su u prvom gemu imali dvije break prilike, ali su ih Dodig i Krajicek uspješno spasili i osvojili gem. Hrvatsko-američki par je nakon drugog kraćeg prekida zbog kiše, koji se dogodio kod 1:1, zaigrao bolje te su uspjeli bez izgubljenog poena Venusu i Bhambriju oduzeti servis.

Servis su držali sve do trenutka kada su trebali odservirati za meč kada Dodig odrađuje loš servis gem. Prvo su izgubili poen kod 15-0 return winnerom nakon mlakog drugog servisa. Nakon toga na 15-15 Dodig radi dvostruku pogrešku. Dodig je dvostruku pogrešku napravio i kod 30-30 dok je na break lopti Krajicek loše reagirao na mreži za gubitak servisa. Meč su na kraju ipak dovršili izvrsnim returnima kod 5:4 za konačnu pobjedu 7:6 6:4.

Mektić i Koolhof u drugom kolu igraju protiv australsko-nizozemske kombinacije dok Dodig i Krajicek igraju protiv australskog para.

Komentari

Povezano