Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Mikrut izborili hrvatsko polufinale u Splitu

Dva hrvatska predstavnika su svoje mečeve igrali u petak. Luka Mikrut igrao je protiv Emilien Voisina dok je Matej Dodig igrao protiv Valeria Peruzza. Mikrut je pobjedu ostvario u tri seta dok je Dodig s 2-0 u setovima izborio okršaj s Mikrutom.

Mikrut je dobro otvorio meč te je krenuo s breakom prednosti. Break je čuvao sve do servisa za set kada ne koristi 40-15. Kod 5:4 je također imao set loptu, ali ni nju nije iskoristio. Voisin je to kaznio osvojivši set u “trinaestoj igri” sa 8-6. Nije to pokolebalo Splićanina. Kod 1:1 radi break. U idućem gemu spašava tri vezane break prilike. Kod 3:2 također Voisin dolazi do prilika koje ne koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To se Francuzu sve obilo o glavu s obzirom na to da mu je Mikrut ponovno oduzeo servis kod 5:3 te je sa 6:3 odveo meč u odlučujući set. Mikrut je kao i u svakom setu krenuo s ranim breakom. Ovaj put nije imao nikakvih problema na servisu. Uspio je kod 5:2 još jednom oduzeti Voisinu servis te je s konačnih (6)6:7 6:3 6:2 izborio nastup među najboljom četvoricom u Splitu.

Dodig je krenuo u meč sporije. Našao se u zaostatku od 1:3, ali od tog trenutka Peruzzu je dozvolio tek jedan gem te je ostvario pobjedu sa 6:3 6:1.

Prolaskom Mikruta i Dodiga u polufinale Hrvatska ima sigurnog predstavnika u nedjeljnom finalu. U trećem međusobnom ogledu između Splićanina i Osječanina, potonji će pokušati doći do svoje prve pobjede. Mikrut je obje pobjede ostvario u 2023., jednu u Hrvatskoj, dok je druga došla u Bosni i Hercegovini.

Hrvatska će imati sigurnog predstavnika i u subotnjem finalu konkurencije parova. Mikrut i Mili Poljičak u polufinalu igraju s Marinom Jakićem i Adamom Heinonenom.

Komentari

Povezano