Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Poljičak u polufinalu Rovinja

Nastavlja se uspješan turnir za Hrvate u Rovinju. Danas su na rasporedu bili četvrtfinalni ogledi u kojima su sudjelovali Matej Dodig i Mili Poljičak. Oba hrvatska predstavnika su ostvarila pobjede, ali na suprotan način.

Prvi je na teren izašao Dodig koji je za protivnika imao Talijana Federica Arnaboldija. Matej je jedino u prvom setu imao određenih problema na servisu. Morao je kod servisa za set pri rezultatu 5:4 spašavati dvije break lopte. Nakon što je prvi set osvojio sa 6:4, u drugom se brzo odvojio te ga osvojio sa 6:1. Osječanin se ovom pobjedom plasirao u polufinale gdje ga čeka mlađi brat Mattea Berrettinija. Svoju 9. uzastopnu pobjedu Dodig će tražiti protiv Jacopa Berrettinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak je svoj meč odradio odmah iza Dodigovog. On je protiv Stefana Popovića odradio maratonski meč u tri seta. Prvi set je osvojio sa 7:5 napravivši break kod rezultata 6:5. U drugi set je ipak krenuo malo lošije te mu je trebalo vremena da se stabilizira. Unatoč stabilizaciji set je izgubio sa 6:4 i odluka je morala pasti u trećem setu.

Većinu seta je Poljičak bio taj koji se mučio na svom servisu, ali je nekako prolazio kroz svoje servis gemove. Kod 4:3 se probudio i na reternu te je oduzeo servis Popoviću. Poljičak si je tada zakomplicirao meč ne iskoristivši servis za meč. Trosatni meč se morao odlučivati u tiebreaku. I Popović i Poljičak su imali ogromnih problema na servisu. Nizali su se minibreakovi sve do 6-6 kada je Poljičak osvojio poen na servisu i izborio svoju drugu meč loptu koju je iskoristio.

Milija u polufinalu čeka 1. nositelj turnira Jay Clarke koji ga je pobijedio prošlog tjedna u 1. kolu. Poljičak kasnije igra i meč polufinala parova s Lukom Mikrutom.

Komentari

Povezano