Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig i Šimundža lako do drugog kola Splita, Mikrut također pobijedio

Hrvatska je srijedu u Splitu imala šestero predstavnika u mečevima prvog kola. Već prije odigravanja meča znalo se da će minimalno jedan Hrvat izboriti nastup u drugom kolu. Tom jednom sigurnom pridružilo se dvojica. Drugo kolo su tako izborili Josip Šimundža, Luka Mikrut, Matej Dodig koji je izbacio Duju Kekeza.

Prvi koji je izborio prolaz u drugo kolo bio je Šimundža. On je za protivnika imao Šveđanina Adama Heinonena. Splićanin je do pobjede došao s 2-0 u setovima, a vrijedi naglasti kako je u prvom setu nadoknadio break zaostatka spasivši servis za set. U drugom setu je 980. tenisača na svijetu ostavio na jednom gemu te se 7:6(2) 6:1 plasirao u drugo kolo. Protiv Šveđanina će još jednom igrati i u četvrtfinalu konkurencije parove. Heinonen je četvrtfinale izborio s Marinom Jakićem dok je Šimundža do istog uspjeha došao s Mirzom Bašićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikrut je postao četvrti Splićanin koji se plasirao u drugo kolo Splita. On je ostvario pobjedu s 2-0 u setovima protiv Slovenca Jana Kupčiča. U izjednačenom prvom setu do breaka je stigao kod vodstva od 5:4.

Drugi set je otvorio s breakom zaostatka da bi zatim zaredao s četiri uzastopna gema stvorivši tako prednost od 4:1. Kupčič je zatim oduzeo servis Mikrutu te se tako vratio u meč. Nastavile su se loše igre na servisu. Od 4:2 do 5:4 dogodila su se četiri uzastopna breaka. Mikrut nije iskoristio servis za meč, a Kupčič je prekinuo niz bez osvojenih gemova na početnom udarcu izjednačivši tako na 5:5. Kod 5:5 još je jednom oduzeo servis Mikrutu te je izborio servis za odlučujući set. Ni Kupčič nije uspio zatvoriti set. Mikrut je realizirao svoju četvrtu break priliku te je odveo set u “trinaestu igru”.

Splićanin je i u tiebreaku skoro prokockao prednost. Došao je do dvostrukog minibreaka prednosti te vodstva od 5-2. Slovenac je zatim osvojio četiri poena te je došao do set lopte koju Mikrut spašava. Splićanin s dva uzastopna poena dolazi do prve meč lopte koju ne koristi. U idućem poenu dolazi do nove, ali ni nju na svom servisu ne realizira. Iskoristio je tek svoju četvrtu meč loptu za prolazak u drugo kolo gdje ga čeka Bašić.

Dodig je u prvom kolu igrao protiv još jedne splitske uzdanice. Kekez je nastup u turniru izbori kroz kvalifikacije, ali odgvor za Osječanina nije imao. Dodig je s 2-0 u setovima pokazao dominaciju te je najavio pohod na još jednu titulu. Na putu do titule stajat će mu Šimundža.

Osim Kekeza, poraze su upisali Alen Bill i Jerko Brkić. Bill nije imao šanse protiv Bašića dok je Brkić imao 1-0 u setovima te priliku doći do breaka u drugom setu. Priliku nije iskoristio te ga je Poljak Karol Filar porazio s 2-1 u setovima.

Komentari

Povezano