Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig lakoćom izborio finalno kolo kvalifikacija Challengera

Matej Dodig završio je svoju avanturu po ITF turnirima te se okrenuo višoj teniskoj razini. Prijavio je kvalifikacije Challengera u austrijskom Mauthausenu gdje je u prvom kolu igrao protiv Niklasa Waldnera, domaćeg igrača s pozivnicom. Njega je nakon nešto zahtjevnijeg prvog seta ipak rutinski svladao s 2-0 u setovima.

U prvom setu je Osječanin krenuo s breakom da bi Waldner odmah uzvatio rebreakom. Zatim je Austrijanac došao i do tri uzastopna gema čime je došao do vodstva od 3:1. Dodig vraća break te kod 3:4 spašava break priliku. Osvaja taj gem te još dva u nizu za osvajanje seta rezultatom 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je Dodig s dobrom igrom s kraja prvog seta. Kod 1:1 realizira svoju drugu break priliku te dolazi do breaka prednosti. Imao je Osječanin malih poroblema na servisu, ali držao je gemove na svom početnom udarcu do 5:3. Tada na Waldnerovom servisu dolazi do tri vezane meč lopte. Koristi svoju drugu te prolazi u drugo kolo kvalifikacija rezultatom 6:4, 6:3.

U finalnom kolu kvalifikacija čeka ga Švicarac Jerome Kym koji je s 2-1 u setovima bolji bio od Slovaka Lukasa Pokornyja.

Komentari

Povezano