Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig nevjerojatnim preokretom došao do svog prvog finala u Miamiju

Ivan Dodig je u svom 25. Masters polufinalu tražio svoje prvo finale Miamija. Zajedno s Amerikancem Austinom Krajicekom igrao je protiv njemačkog para Kevina Krawietza i Tima Puetza. Dodig i Krajicek su pobjedom u tri seta svladali njemačku kombinaciju.

Put prema svojem 13. finalu krenuo je dobro. Svoj servis nisu izgubili niti jednom u prvom setu, a Nijemcima su napravili break kod 4:4 iskoristivši prvu od tri moguće break prilike. Servis za set su odradili bez problema i prvu dionicu igre osvojili su sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je ponudio nešto drugačiju priču. Parovi su bili malo manje sigurni na servisu. Prvo su Dodig i Krajicek popustili te kod 3:2 propustili zadržati svoj servis gem da bi odmah u idućem gemu napravili rebreak za povratak seta u početno stanje. Nastavak seta prošao je bez izgubljenih servisa te se kroz tiebreak odlučivalo o pobjedniku seta. Nijemci su u 13. igri bili bolji te su meč odveli u odlučujući set iskoristivši svoju treću set loptu.

Treći set je izgledao kao jednosmjerna ulica nakon prvih sedam poena. Njemački par je imao 6-1. Kasnije su se još jednim osvojenim poenom približili na tri poena do pobjede. Nakon 7-3 Dodig i Krajicek osvajaju sedam poena u nizu i dolaze do finala.

Dodig je ovom pobjedom došao do 13. finala Mastersa, prvog u Miamiju. Svoju sedmu titulu, a prvu nakon Monte Carla prošle godine tražit će protiv Rohana Bopanne i Matthewa Ebden, para koji je pobjedom u polufinalu zaustavio Dodiga u namjeri da prvi put u karijeri postane prvi igrač svijeta u konkurenciji parova.

Komentari

Povezano