Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig pobijedio Popka i izborio hrvatsko polufinale

Luka Mikrut je nešto ranije danas pobijedio Rodriga Pacheca Mendeza s 2-1 u setovima. Odmah nakon Mikrutovog meča na teren je izašao Matej Dodig. Mladi Osječanin je nakon skoro tri sata igre s 2-1 u setovima pobijedio Dmitryja Popka te je tako izborio polufinale protiv Mikruta.

Meč za Dodiga nije krenuo najbolje. Popko je rano došao do breaka kojeg je držao sve do vodstva 5:4. Tada Dodig okreće na 7:5 čime je stvorio vodstvo od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga dionice igre ponovno je donijela brzi break za Popka. Ovaj put Kazahstanac ne popušta. Set u kojem je na svom servisu izgubio samo tri poena osvaja sa 6:4 te meč odvodi u odlučujući set.

U trećem setu Dodig je više prijetio, ali prvi do breaka još jednom dolazi Popko. Kazahstanac ne uspijeva potvrditi break te se Dodig brzo vraća u meč. Do 5:4 za Dodiga se igra bez breaka te tada Osječanin dolazi do prve meč lopte koju ne koristi. Ne koristi ni drugu, ali treća je bila sretna. Upisao je tako Dodig pobjedu rezultatom 7:5, 4:6, 6:4 te se plasirao u svoje drugo Challenger polufinale u karijeri, a oba je izborio u Hrvatskoj.

Svoje prvo Challenger finale u subotu, osmog lipnja, tražit će Mikrut i Dodig u međusobnom dvoboju. Dvojica Hrvata će na teren na Šalati izaći nakon što Damir Džumhur i Oriol Roca Batalla završe prvi meč polufinala koji je na rasporedu u 11 sati.

Komentari

Povezano