Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig pobijedio bivšeg TOP 100 igrača i izborio okršaj sa Serdarušićem

Treći hrvatski predstavnik u prvom kolu Challengera u Zagrebu riješio je svoju prvu prepreku. Matej Dodig je s 2-1 u setovima pobijedio Carlosa Tabernera te se tako Španjolcu osvetio za poraz u Tunisu sredinom svibnja.

Krenula su obojica tenisača sigurno na svojim servisima te se do 2:2 došlo bez ikakvih problema. Kod tog rezultata prijeti Taberner. Nekada 85. tenisač svijeta dolazi do dvije break prilike koje mladi Osječanin spašava. U idućem gemu Dodig je taj koji prijeti te dolazi do svoje prve break lopte. Za razliku od Španjolca, Dodig koristi svoju priliku te dolazi do 4:2. Potvrđuje break te kod 5:2 dolazi do ukupno šest set lopti, ali niti jednu ne koristi. Ne obija mu se to o glavu te na svom servisu bez izgubljenog poena dolazi do 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Dodig u prvom gemu gubi živce nakon dvije pogođene crte Španjolca. Izbacilo je to Osječanina iz ritma te je u ostatku seta griješio čime je omogućio Španjolcu da sa 6:0 odvede meč u treći set.

Duga pauza između drugog i trećeg seta pomogla je Dodigu da se sabere. Brzo je odjurio na 4:0 te se Španjolac više nije mogao vratiti. Taberner je uspio osvojiti samo jedan gem te je tako Dodig s ukupnih 6:3 0:6 6:1 izborio plasman u drugo kolo Zagreba.

Tamo ga čeka Nino Serdarušić koji je ranije tijekom dana svladao Genara Alberta Olivierija s 2-0 u setovima. Osim Dine Prižmića i Serdarušića, priliku za plasman u drugo kolo imaju Luka Mikrut i Roko Horvat. Njih dvojica igraju međusobno te će tako Hrvatska u drugom kolu imati sigurna četiri predstavnika.

Komentari

Povezano