Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig poražen u finalnom kolu kvalifikacija Challengera

Finalno kolo kvalifikacija za Challenger u Mauthausenu Mateju Dodigu je donijelo dvoboj protiv Jeromea Kyma. Bio je to ogled četvrtog i 12. nositelja kvalifikacija, a kao pobjednik je izašao Švicarac. Kym je svladao Dodiga s 2-0 u setovima.

Cijeli prvi set Osječanin se mučio na svom servisu. Trpio je napade Kyma sve do 3:4. Tada je izvukao 0-40, ali je Kym došao do još jedne break prilike koju je i realizirao. Nakon toga je sigurno odservirao za prvi set koji je osvojio rezultatom 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio igre ponudio je malo drugačiji tenis. Kym je i dalje na svom servisu bio besprijekoran. Njegov servis i forehand bili su nerješiva enigma za Dodiga. S druge strane, Osječanin se manje mučio na svom servisu te je uspijevao držati korak za Švicarcem. Kod 5:5 je ipak pokleknuo. Kym je došao do dvije break prilike te je realizirao drugu za vodstvo 6:5. Servis za meč je odradio bez greške te je došao do pobjede 6:3, 7:5.

Dodiga nakon poraza u kvalifikacija idući tjedan čekaju još jedne. Ima prijavljene turnire u Portugalu i u Tunisu te mu za oba treba nekoliko otkazivanja.

Komentari

Povezano