Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dodig preko bivših partnera do polufinala Miamija

U četvrtfinalu parova Masters turnira u Miamiju, Ivan Dodig je imao zadatak pobijediti svoja dva bivša partnera. On je u paru s Austinom Krajicekom igrao protiv Marcela Mela i Edouarda Roger-Vasselina, a Hrvat i Amerikanac su ih svladali pobjedom u dva tiebreaka.

Break prilika nije bilo do četvrtog gema kada Dodig i Krajicek kod vodstva od 2:1 ne uspijevaju oduzeti servis prilikom odlučujućeg poena. Gem nakon, hrvatsko-američka kombinacija gubi svoj servis. Već u idućem gemu vraćaju break zaostatka te se do tiebreaka igra bez oduzetih servisa. U 13. igri su Dodig i Krajicek rano uspostavili kontrolu s 4-0. Tiebreak su na koncu osvojili sa 7-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je ponudio jednu break priliku. Bliži oduzimanju servisa bili su Melo i Roger-Vasselin, ali na servisu Dodiga uspješno je spašena break prilika. Pobjednik drugog seta se također odlučivao u tiebreaku. Počelo je dobro za Dodiga i njegova partnera budući da je Melo odmah napravio dvostruku pogrešku. Minibreak prednosti su brzo prosuli neiskorištenom dominacijom u poenu te se set brzo vratio u egal. Nakon povratka u egal, timovi su gubili svoj servis pet puta zaredom sve dok Dodig kod 5-4 nije servis winnerom doveo sebe i Krajiceka do meč lopte. Meč loptu su iskoristili Dodigovim drop volejem te su se plasirali u polufinale.

Dodigu i Krajiceku je ovo prvo zajedničko polufinale Masters turnira nakon Cincinnatija. Krajicek ovdje brani prošlogodišnje finale u koje je ušao s Francuzom Nicolasom Mahutom, dok Dodig lani nije nastupio na turniru. U polufinalu ih čeka njemačka kombinacija, sedmi nositelji, Kevin Krawietz i Tim Puetz.

Komentari

Povezano